BMW venter at inntektene fra salg av elektriske biler vil ta igjen salget av tradisjonelle biler i løpet av de neste fem årene, melder Financial Times.

Finansdirektør i BMW Nicolas Peter sier til Financial Times at selskapet venter at inntektene fra elektriske biler vil nå samme nivå som inntektene fra selskapets nåværende bilmodeller innen 2025, men forhåpentlig før.

Selskapet tror at salgsinntektene fra elektriske biler vil øke med omtrent 30 prosent hvert år frem mot 2025 ettersom teknologien blir videre utviklet.

En rekke bilprodusenter, deriblant Honda og Fiat Chrysler, har tidligere advart om at inntektene vil bli negativt påvirket fra salg av elektriske biler i nærmeste fremtid. De største produksjonskostnadene knyttet til elektriske biler skal fortsatt være dyre batterier. Kostnadene er derimot ventet å falle ettersom bilprodusentene begynner større produksjoner av batterier.

BMW skal ha fremmet mål om å lansere 25 elektriske eller hybrid-baserte bilmodeller før 2023, og skal ha sagt at mer en halvparten av disse bilene vil være drevet kun på batteri.

Selskapet har ikke gått ut med hvor mye de vil investere i elektriske biler, men konkurrenten Volkswagen har tidligere opplyst om at de vil sette inn over 50 milliarder euro på utviklingen av batterielektriske biler.

Det er ventet et større satsing på elektriske og hybridbiler fra produsentene for å nå opp til de harde CO2-målene som trer i kraft i 2021. Produsenter som ikke når disse målene vil risikere gigant-gebyrer på opptil flere milliarder euro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.