Under opptøyene i Egypt og Tunisia tidilgere i år ble sosiale nettverk som Twitter og Facebook viktige verktøy for frihetskjempere. De lot frihetskjemperne koordinere seg og kommunisere med omverdenen om hvordan forholdene virkelig var under opptøyene.

Nå har britiske myndigheter sagt at ved lignende opptøyer som det England har opplevd den siste tiden vil de vurdere å stenge tilgangen til de sosiale nettverkerene nettopp for å hindre fri kommunikasjon og spredning av uroen, skriver IDG.se. De samme virkemidlene ble forsøkt brukt av Egyptiske og Tunisiske myndigheter, uten at det hadde noen særlig effekt på utfallet av opptøyene.

- Ingen kan ta dette forslaget alvorlig. Sosiale nettverk som Twitter kan brukes til både nyttige og dårlige formål i en slik situasjon, sier Jim Killock i organisasjonen Open Rights Group.

Elleve personer er pågrepet i England for å ha oppfordret til vold på Facebook. Enkelte har også skrytt av hvordan de har deltatt i plyndring.

Les også: Krever kontroll over Facebook og Twitter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.