Storbanken JPMorgan er i ferd med å teste ut iPhone, og vurderer om ansatte skal få lov til å bruke den til å lese selskapets epost. Med 220.000 ansatte og minst like mange mobiler, kan det være dårlig nytt for Blackberry-produsent RIM. Blackberry har vært førstevalget til store bedrifter i en årrekke på grunn av mobilens sikre og gode epostfunksjoner.

Også mobiler som bruker Googles Android operativsystem blir testet ut av banken, skriver Bloomberg.

Den sveitsiske banken UBS er også i ferd med å åpne opp for at deres 63.000 ansatte skal kunne bruke iPhone som leser av selskapets eposter.

Vil betale selv
Bedriftsmarkedet har vært nøkkelen til Blackberrys suksess, men ettersom Apples produkter blir populære hos forbrukerne, ønsker stadig flere å bruke samme produkter på jobben.

Stadig flere er også villige til å bruke sine egne iPhones eller betale for en selv, noe som frister store selskaper som dermed kan spare store summer ved å kjøpe inn færre mobiler.

Banken Standard Chartered sa i mai den vil bytte fra Blackberry til iPhone for sine ansatte. I løpet av året regner banken med å ha distribuert 15.000 iPhoner til de ansatte.

«Nytt fenomen»
- Dette er et veldig nytt fenomen, og vi regner med det vil legge økt press på RIMs resultater. Blackberry er ikke lenger det eneste alternativet for å tilby ansatte mobil epost, sier Pierre Ferragu, analytiker hos Sanford C. Bernstein til Bloomberg.

JP Morgan tester ut noen hundre mobiler, men skal ikke kjøpe verken iPhone eller Android-mobiler til ansatte. Det de vurderer å gjøre, er å tillate ansatte å bruke sine private iPhoner til å lese eposter på, sier kilder til Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.