Ifølge tre personer som er tette på saken skal Tesla-gründerens avtale om å kjøpe mikrobloggtjenesten Twitter, være i ferd med å gå i vasken. Kildene med opplysningene til The Washington Post, ønsker å være anonyme.

Ifølge de ikke navngitte personene har Elon Musk sitt team sluttet å engasjere seg i forhandlinger og diskusjoner for å få på plass de 44 milliarder dollarene Musk trenger for å sikre oppkjøpet, skriver avisen.

Bakgrunnen for at samtalene med potensielle investorer i stor grad er uteblitt, skal være beskyldninger fra Musks hold om at en mengde data fra Twitter skal være solgt til bedriftskunder. I tillegg har Musk lenge satt spørsmålstegn ved antallet såkalte «spam» eller «fake»-kontoer som faktisk finnes på plattformen.

Twitter-aksjen steg 1,52 prosent under handelsdagen på Wall Street torsdag, men i etterhandelen faller aksjen nesten fire prosent like etter nyheten om mulig kollaps i oppkjøpet.

Rettslig kamp?

At Musks team mener at antallet spam-kontoer ikke lar seg verifisere forventes, ifølge en av kildene til Washington Post, å føre til en potensielt drastisk vending.

Diskusjonen rundt disse spam-kontoene har imidlertid pågått en god stund. I starten av juni sendte Musk et brev til selskapet hvor han skrev at Twitter «aktivt motstår og hindrer hans rettigheter til informasjon».

Videre i brevet står det at «dette er et klart brudd med Twitters forpliktelser. Mr. Musk forbeholder seg retten til å ikke gjennomføre transaksjonen».

Det var i april at nyheten kom om at Musk som er én av verdens rikeste personer ønsket å kjøpe Twitter. Men allerede før dette begynte Tesla-grunnleggeren å kjøpe seg inn i selskapet, hvor han ble største aksjonær med en post på 9,2 prosent av aksjene.

Tidligere er det blitt kjent at det vil koste ham én milliard dollar å bryte avtalen. Dersom Musk trekker seg fra avtalen vil det mest sannsynlig utløse en massiv rettslig kamp, ifølge avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.