Aftenposten skal være eneste mediehus i verden som har sikret seg ubegrenset tilgang til samtlige WikiLeaks-dokumenter.

Noen har lekket dokumentene til avisen og samtidig spolert WikiLeaks egen regi, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg har ingen kommentarer til hvordan vi har sikret oss tilgang til dokumentene. Vi oppgir aldri våre kilder, heller ikke i denne saken, sier Aftenpostens nyhetsredaktør Ole Erik Almlid.

Aftenposten har etter det Dagens Næringsliv erfarer, fått tilgang til de over 250.000 dokumentene uten samtykke fra Wikileaks-sjef Julian Assange.

- Står fritt
The Guardian, El Pais, New York Times og tyske Der Spiegel har alle blitt invitert av WikiLeaks til å delta i publiseringen av dokumentene.

Mediene lot seg verve til mediepoolen og fikk tilgang til 251.287 dokumenter mot at de skrev under på en konfidensialitetsavtale med WikiLeaks. Avtalen hindrer dem i å publisere artikler uten eksplisitt avtale med WikiLeaks. Nå har Aftenposten kortsluttet denne regien.

– Vi står fritt til å gjøre hva vi vil med disse dokumentene, sier nyhetsredaktør Almlid.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.