Håkon Bertheussen (38) lagde det Scrabble-lignende ordspillet Wordfeud som et hobbyprosjekt i 2010. Kun to uker etter spillet var lansert sluttet han i jobben for å satse på heltid. Det var starten på et eventyr verdt mange millioner for den Trondheim-baserte gründeren.

Selv 11 år etter lansering av spillet, fortsetter millionene å renne inn for Bertheussen og han gjør det bare bedre og bedre.

Egenkapitalen er på 230 millioner kroner, viser tall fra det ferske årsregnskapet til hans private investeringsselskap Bertheussen Invest.

Knuser forrige rekord

Bertheussen fikk et rekordhøyt resultat før skatt i fjor på rundt 78 millioner kroner. Dette er en solid økning fra året før, der resultatet endte på 49 millioner kroner, som den gang var ny rekord.

Rundt 14 millioner kroner fikk ligge i banken, mens tre millioner kroner ble tatt i utbytte.

Regnskapet viser at han hadde 153 millioner kroner plassert i aksjer, obligasjoner og fond ved utgangen av 2020 – 38 millioner mer enn året før.

Tjener fortsatt millioner på 11 år gammelt spill

Inntektene fra Wordfeud kommer gjennom Bertheussens driftsselskap Bertheussen It. DN er ikke kjent med hvor stor del av omsetningen Wordfeud utgjør nå. I 2017 sa Bertheussen at det fremdeles var Wordfeud som ga de store inntektene.

Inntektene har økt kraftig fra 56 millioner i 2019, til rundt 90 millioner i fjor. Det ble overført 64 millioner kroner i utbytte til Bertheussens investeringsselskap, et solid hopp fra 36 millioner året før.

Resultat før skatt endte på rundt 81 millioner kroner, opp fra 46 millioner i 2019.

Det har ikke lykkes DN å få en kommentar fra Bertheussen. Sist DN snakket med den suksessrike gründeren var i 2017.

– Det er ikke penger som driver meg, så jeg tenker ikke så mye på det i det daglige, sa han til DN den gangen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.