2011 var suksessåret for norske appgründere. For første gang noensinne ble to nordmenn app-millionærer. Det vil si å runde mer enn en million kroner i direkte inntekt på salg av egenutviklede apper til smarttelefoner.

Mest av alle tjente mannen bak den populære spillapplikasjonen «Wordfeud», Håkon Bertheussen (30) fra Trondheim.

16,5 millioners fall
For to år siden, da scrabble-kloningen «Wordfeud» var på topp, hadde Bertheussen en inntekt på hele 17,6 millioner kroner, eller 47.400 kroner per dag i gjennomsnitt.

I fjor falt imidlertid «Wordfeud» på listene, og det samme gjorde Bertheussens inntekter. I 2012 falt gründerens inntekter med 16,5 millioner kroner til 129 827 kroner. Bertheussen har en formue på rundt fem millioner kroner.

App-gründeren har ikke tidligere ønsket å uttale seg om han har noen planer om å utvikle nye applikasjoner. Han har tidligere heller ikke ønsket å kommentere sin suksess med Wordfeud.

Ikke alene
Bertheussen var ikke den eneste som rundet millionen i 2011, også Erik Storli (23) fra Bodø ble millionær med lommelykt-appen iLumination, som ble laget eksklusivt for Iphone. Gründeren fra Bodø hadde en inntekt på 3,2 millioner kroner i 2011.

Storlis inntekter falt imidlertid ikke like mye som Bertheussens, men endte godt under millionen med 891 904 kroner i fjor.

- Rundt to millioner brukere har kjøpt og bruker iLumination. 95 prosent av inntektene kommer fra annonsene inne i appen, sa Erik Storli til DN.no i fjor.

Les også:
Tjente 17,6 millioner på Wordfeud
Økt fortjeneste for Google (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.