Huawei P9 Plus er en meget god kameramobil, men svak e-postapp, feil i systemet og høy lanseringspris trekker ned.
Huawei P9 Plus er en meget god kameramobil, men svak e-postapp, feil i systemet og høy lanseringspris trekker ned. (Foto: Per Ståle Bugjerde)
Huawei ønsker å tilby gode telefoner med premiumfølelse uten premiumprisen Samsung og Apple tar for sine toppmodeller. De leverte en topp utfordrer med sin Huawei P9, som nå er kommet i en litt større og oppgradert versjon. Men de kan ha gjort en blemme ved å kreve 2000 kroner ekstra for oppgraderingene.

Design

Huawei P9 gir definitivt en premiumfølelse i hånden. Den er ganske stor, med skjerm på 5,5 tommer, men er bare 7 millimeter tykk og veier ganske lite. Den ligger godt i hånden, men kan stort sett ikke betjenes med bare én hånd.

Som lillebror P9 har også P9 Plus to kameraer på baksiden, laget i samarbeid med Leica. Objektivene stikker ikke ut av baksiden til tross for alle linsene som ligger inni.

Fingerskanneren er, som vanlig for Huawei, midt på baksiden. Dette fungerer godt og er et naturlig sted å ha pekefingeren. Løsningen fungerer også like godt for høyre- og venstrehendte.

Multimedia

Vi gjorde en grundig test av kameraet i P9, og P9 Plus har samme billedkvalitet. De to Leica-kameraene har ulike oppgaver. Det ene er et vanlig fargekamera, mens det andre er et sort-hvitt-kamera som har en annen dybdemåling.

Resultatet vises ikke først og fremst i billedkvaliteten, men i presis og rask fokusering. Telefonen har også en modus for å endre fokus i et bilde i ettertid.

Billedkvaliteten er generelt veldig god og bildene blir detaljrike og fargesterke. En fordel med to objektiver er at man kan gjøre alt utenom motivet mer uskarpt, noe som gir mer proffe portretter enn de fleste andre mobiler.

Dessverre er ikke Huawei spesielt opptatt av lyd. Telefonen kan spille av hd-lydfiler, men det er ingen mulighet for å endre lydbildet i form av en equalizer, så man får uansett ikke tilpasset lyden fra hodetelefonene eller høyttalerne man spiller på.

Skjermen har hd-oppløsning, og jeg savner sjelden at oppløsningen kunne vært høyere. Å strømme filmer fungerer godt.

Brukeropplevelse

Huawei gjør ganske store endringer i Android-systemet i forhold til en del andre telefonprodusenter.

Der hovedkonkurrenten Sony lener seg mer og mer mot Googles løsninger for grafikk og oppsett, går Huawei mer i samme retning som Apple, med minimalisme. Huawei har også fjernet den såkalte app-skuffen som Android-telefoner ellers bruker. Dette er en egen knapp hvor man får opp alle apper på telefonen i en liste sortert alfabetisk, etter mest brukt, sist nedlastet og så videre. Huawei gjør som Apple og legger nye apper på skrivebordet på første ledige plass.

Når man har gjort jobben med å sette opp skrivebordet, fungerer dette greit, men når man bytter fra en annen telefon og en mengde apper kommer inn samtidig, hulter til bulter, er det forvirrende. Personlig lastet jeg ned en app som ga meg den kjente app-skuffen tilbake helt til jeg hadde fått satt opp telefonen skikkelig.

I likhet med andre Android-telefoner kan man fortsatt ha moduler på skrivebordet i tillegg til apper. Moduler er små vinduer med oppdatert innhold fra ulike apper som værvarsel, dagens agenda, en notatblokk eller fjernkontroll til musikk.

Jeg fant noen feil i systemet som jeg håper blir fjernet. Enkelte innstillinger nullstiller seg selv og fjerner dermed vesentlig funksjonalitet som må reaktiveres hver gang man skal bruke funksjonen.

Konklusjon

Dette er en meget god kameramobil med eksklusivt utseende, god ytelse og godt batteri. En svak standard e-postapp og noen feil i systemet trekker ned, det samme gjør den høye lanseringsprisen. Huawei P9 Plus passer best til dem som hovedsakelig bruker telefonen privat og vil ha et kamera med mange muligheter.

 

Les også:

Vil tvangsselge Airbnb-bolig

Giga-tunnel skaper ny giv dnPlus  (DN+)

– En eventyrlig investering dnPlus (DN+)

Anbefalt fra DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.