Lenovo Yoga 3 Pro er det siste nettbrettet fra en av verdens største pc-produsenter. Dominansen til Apples Ipad fører til mye innovasjon innen design, batteritid og funksjonalitet.

I Yoga 3 Pros tilfelle er det snakk om et av markedets største batterier – og projektor.

Design

Lenovos designere har gjort en god jobb. Yoga 3 Pro har et kabinett i aluminium som gir god beskyttelse og pent utseende som ramme til den 10 tommer store skjermen. Denne har en oppløsning på 2560x1600 billedpunkter, nesten det dobbelte av en hd-tv, og er veldig god både å jobbe på og la seg underholde av.

I tillegg har Yoga 3 Pro en «lydplanke» under skjermen med fire høyttalere fra JBL som koordineres av Dolbys «Atmos» surroundsystem.

Et annet designelement er den utfoldbare foten som gjør at nettbrettet kan stilles opp i alle vinkler uten ekstrautstyr. Den kan også henges på en knagg, om ønskelig. I foten sitter også det store batteriet. Den sylinderformede foten gjør designen asymmetrisk, uten at det er noe negativt.

Foruten å være litt tung, er Yoga 3 Pro veldig vellykket designmessig, etter min mening.

Projektoren

I foten på nettbrettet sitter også en videoprojektor som kan vise bilder på en vegg, i taket eller på lerret på opptil 70 tommer i størrelse. Dessverre oppgir ikke Lenovo nærmere spesifikasjon på projektoren hva angår lysstyrke.

Man kan fint bruke projektoren til film, men da bør man nødvendigvis også ha litt heftigere lyd enn de innebygde høyttalerne kan levere. Disse er gode, til innebygde høyttalere å være, men man får langt bedre lyd av gode hodetelefoner eller høyttalere. I tillegg må forholdene ligge godt til rette, med et helt mørkt rom og en egnet visningsflate. Jeg legger godt merke til at selve bildet som projiseres på veggen har en «glorie» av lys rundt seg, noe som senker billedkvaliteten litt. Det er også litt dumt at Android-funksjonsknappene alltid vises på projektorbildet, selv når man ser film i fullskjerm. Det samme skjer ikke på den vanlige skjermen.

Nettbrettet Lenovo Yoga 3 Pro er utstyrt med projektor, til film­ eller presentasjonsbruk.
Nettbrettet Lenovo Yoga 3 Pro er utstyrt med projektor, til film­ eller presentasjonsbruk. (Foto: Magnus Eidem)
For meg fungerte det helt fint å se film på vegg eller i taket over hotellsengen, men man må akseptere at dette ikke er kino- eller hjemmekinokvalitet. Det er lett å få bildet skarpt og nettbrettet justerer selv bildet så vinklene alltid er rette, men selve skarpheten og sortnivået er ikke fantastisk. Men bra nok til sin bruk.

Skal man bruke projektoren til å vise presentasjoner, er kravene litt annerledes. Så lenge man ikke har for store møterom, fungerer projektoren helt fint. Den fungerer best opp til rundt 45 tommer, over dette blir bildet litt blast.

Brukeropplevelse

Det svakeste punktet til Yoga 3 Pro er programvaren. Svakheten betyr ikke at noe er direkte feil eller ustabilt, men at man ønsker en brukeropplevelse som gjør det gledelig å bruke nettbrettet. Lenovo har gjort få endringer oppå Googles standard brukeropplevelse som man er vant til å finne på de billigste Android-produktene. Yoga 3 Pro sikter mot et premium-segment, og da bør man få litt polish på programvaren også.

Det man får igjen for en kjedelig brukeropplevelse er stabilitet og hurtighet.

På den andre siden er det veldig greit å bruke et nettbrett med denne designen. Skal man lese, er det lett å holde i én hånd slik man gjør med et magasin eller en bok. At man kan vippe brettet slik man ønsker eller henge det opp, er også veldig positivt.

Konklusjon

Lenovo Yoga 3 Pro er en spennende utfordrer til de tallrike A4-brettene på markedet. Her får man god design, god skjerm og god ytelse for en relativt moden pris. Man får også en projektor som mange kan gjøre god nytte av, både på jobb og privat.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.