Bang & Olufsens Beoplay-produkter har med ett unntak vært veldig gode. De leverer alltid god lyd, bra batteritid og gode materialer som gir høy komfort.

BeoPlay er etter hvert å finne i de fleste kategorier, og nå har de også trådløse ørepropper for en «aktiv livsstil» som du likevel ikke skal skjemmes over å gå med når du har byttet ut tights med søndagsklær.

BeoPlay E6 er navnet på disse øreproppene som er av «nakkebånd»-varianten, altså er de koblet til hverandre med en snor som gjør at man kan la dem henge rundt halsen når de ikke er i bruk. Den store fordelen er at man slipper kabel til telefonen, pc-en eller hva man måtte ønske å koble dem til. En felles utfordring med denne typen ørepropper er at kabelen kan henge seg opp i klær eller ikke gli lett nok over huden slik at proppene trekkes ut av ørene. Bang & Olufsen har løst dette ganske godt ved å legge kabelen i en tekstilstrømpe fremfor den vanlige gummiisoleringen rundt kabelen. Men litt friksjon må man regne med, derfor er det viktig å finne den riktige silikonproppen som skal inn i øret. I tillegg har Bang & Olufsen lagt ved ulike «finner» i silikon som holder proppene på plass i det ytre øret. Finner man rett kombinasjon her, skal det godt gjøres at proppene faller ut, selv om man er ute og utøver en «dynamisk og aktiv livsstil» som B&O selv kaller det. Det må også nevnes at BeoPlay E6 er ekstra beskyttet mot fukt, inkludert svette.

Ved den høyre proppen finner man en fjernkontroll til musikken og mikrofonen til håndfri-funksjonen, på den venstre siden sitter batteriet. B&O har laget en spesiell ladeløsning til BeoPlay E6 som gjør at de kan lades mens de brukes. Det fikk imidlertid ikke jeg til å fungere særlig godt. Ulempen med løsningen er likevel at det ikke er en standardplugg, så man må huske å ta med laderen. Batteritiden på E6 er bare fem timer aktiv bruk, så man må regne med å lade ofte. Det er prisen man betaler for såpass lette trådløse ørepropper. En fin detalj er at det sitter magneter i øreproppene slik at de holder seg samlet når de ikke er i ørene. Når magnetene møtes, slår de seg også automatisk av for å spare batteri.

Lydkvalitet

Som med andre ørepropper er man avhengig av å finne den rette passformen for å få hele lydbildet frem. Men når BeoPlay E6 sitter som de skal, låter de overbevisende. De har den vanlige signaturlyden til Bang & Olufsen, med myke, dype basstoner, rikelig med detaljer og skarpe diskanter. Jeg synes tidvis diskantene kan ta over litt, men det er sjelden et problem.

Lydbildet passer nok best til mindre avansert musikk. Blir det for mange nyanser, klarer ikke propper som disse å levere alle detaljer. Men er man ute og jogger, klarer de fint å levere det lydtrykket man gjerne vil ha.

De fungerer bra til samtaler og lydbøker, og mikrofonen er også godkjent. Det er ingen aktiv støydemping her, men de blokkerer en del støy passivt, siden de tross alt blokkerer øregangen.

Fjernkontrollen og batteriet sitter på kabelen, men tynger ikke øreproppene nevneverdig.
Fjernkontrollen og batteriet sitter på kabelen, men tynger ikke øreproppene nevneverdig. (Foto: Magnus Eidem)

Brukeropplevelse

Å finne ørepropper som er såpass lette som disse og samtidig spiller bra, er ikke enkelt. I tillegg ser de bra ut og er komfortable. Laster man ned Beoplay-appen til telefonen, får man også oppdateringer og kan justere lydbildet til musikken eller egne preferanser.

BeoPlay E6 er normalt enkelt å pare med spillerne man har, og betjeningen er ganske enkel. Men siden knappene er like, må man føle seg frem for å vite hvilken av de tre knappene man rører ved. Med den nåværende programvaren har E6 ikke støtte for å aktivere Siri eller Google Assistant, men det håper vi kommer.

Så lenge man finner de riktige proppene og finnene til en god passform, er man egentlig sikret en god brukeropplevelse med BeoPlay E6.

Konklusjon

Bang & Olufsen lever veldig opp til klisjeen at kvalitet koster. BeoPlay E6 er lette, komfortable og spiller veldig bra, men de er også dyrere enn konkurrentene i samme kategori. Både Sony og Bose kan levere aktiv støydemping til samme – eller halve – prisen, riktignok er ikke disse like lette å ha på og med seg. Bang & Olufsen er heller ikke de eneste som sitter godt på plass og spiller bra. Men er man villig til å legge ut nesten 3000 kroner for disse, er de et godt valg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Rett og slett verdens beste støyreduserende hodetelefon akkurat nå
Forgjengeren var en klar favoritt, men denne er helt rå.
04:09
Publisert: