Mobil, internett og sosiale medier tar stadig mer av vår tid. Mange seere – spesielt de yngre – ser derfor minst like mye film og video via mobilen eller PC-skjermen som via tv-en. Men hver skjerm til sitt bruk, sier vi.

En tv er det åpenbare valget når du virkelig vil kose deg i sofaen med en god film, serie eller sportevent. Billedkvaliteten på de beste tv-ene er blitt utrolig god, og skjermene er store nok til å gi deg kinoopplevelse i eget hjem.

Større og bedre TV-skjermer

Statistikk fra elektronikkbransjen viser at mange tv-kjøpere er villige til å betale litt ekstra for den beste bildeopplevelsen. 55 til 65 tommer er størrelsen folk flest velger når de skal ut og handle ny tv – noen til og med enda større. Prisen på store tv-skjermer har sunket betraktelig de siste årene, fra stratosfæriske summer til noe som er spiselig for folk flest.

Årets beste tv, toppklasse

LG OLED55B7V

LGs prisgunstige OLED55B7V er et av de beste TV-kjøpene du kan gjøre akkurat nå. Den er vesentlig rimeligere enn de mer eksklusive oled-seriene fra LG, men en stor del av forskjellen ligger i enklere byggekvalitet og finish. LG-skjermen har alle egenskapene vi forventer fra en god oled-tv: Svart blir ekte svart, i motsetning til den litt blåaktige gjengivelsen man ofte opplever fra lcd-skjermer. Med ekte svart blir også fargene mer livlige og kontrastrike. I tillegg er billedgjengivelsen lik, uansett hvilken innsynsvinkel man betrakter den fra.

Pris: 23.990 kroner.

Les hele testen av LG OLED55B7V hos Lyd & Bilde

Årets beste tv, high-end

Sony Bravia KD-65A1

A1-serien er Sonys første skikkelige oled-storskjerm til hjemmebruk: en skikkelig premium-tv med påkostet design og lyd. Med sin svakt tilbakelente design, uten synlige høyttalere og knapt nok noen innramming, har KD-65A1 en veldig minimalistisk fremtoning, Her får du en nyskapende høyttalerløsning der selve oled-panelet brukes som høyttalermembran, og ikke minst den rålekre billedkvaliteten vi forbinder med oled. Kombinasjonen av gode egenskaper gjør dette til en av årets lekreste tv-er.

Pris: 46.990 kroner.

Les hele testen av Sony Bravia KD-65A1 hos Lyd & Bilde

Årets tv-innovasjon:

Samsung The Frame

Samsungs nye design-tv viser at det går an å tenke nytt på tv-fronten også i 2017. The Frameer laget for å imitere et bilde på veggen, komplett med innramming og det hele. Resultatet er en av de mest stuevennlige tv-ene vi har sett. Samsung har vært ekstra nøye med detaljene – her er det ingen klumpete strømforsyning eller tilkoblinger som stikker ut. Tv-en har et spesialdesignet veggfeste slik at den kan henges tett inntil veggen, og tilkoblingene ligger skjult i en ekstern boks. Med Samsungs «Art Mode» som viser bilder fra fasjonable gallerier, får du en tv som tar seg godt ut, både i påslått og avslått tilstand. Lekkert og nyskapende!

Pris: 27.990 kroner.

Les hele testen av Samsung The Frame hos Lyd & Bilde(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide: En lydplanke gir tv-en din skarpe skudd
Jo flatere tv-en blir, jo dårligere blir lyden også. Gråbein gir deg den enkleste løsningen på dette.
00:48
Publisert: