Store sportsarrangement er alltid en anledning for mange til å kjøpe ny tv. Med disse rimelige 55-tommerne bør hele familien bli fornøyd.

55-tommere med 4K, HDR og streaming

Mange av tv-ene vi har testet hittil i år, er dyre high-end modeller, som retter seg mot de aller mest kresne entusiastene. Men heldigvis finnes det alternativer for deg som er prisbevisst også.

De beste kjøpene ligger for tiden mellom 10.000 og 15.000 kroner. Her finner du alt fra gunstige mellomklassemodeller til «nesten-toppmodeller», som har fått prisene skrellet av elektrokjedenes priskrig. De som er årvåkne kan gjøre et skikkelig varp!

I god tradisjon har vi derfor samlet et felt av de mest spennende og aktuelle TV-modellene i den nevnte prisklassen. De er alle høyt spesifiserte 55-tommere med bilde- og lydkvalitet over gjennomsnittet. Her får du 4K-oppløsning, HDR (High Dynamic Range) billedkvalitet, med flust av finesser og apps – uten at det koster skjorten.

Hvilken av tv-ene er overlegent best, og hvilken gir mest for pengene? Det vil testen vise!

Les hele testen på lydogbilde.no


Panasonic TX-58EX700

Flink til det meste
Panasonic-skjermen gjør det jevnt over bra, men briljerer heller ikke i noen disipliner.

Panasonic er den eneste av de mindre TV-produsentene som ikke har gått over til Android enda. De kjører heller den egenutviklede My Home Screen, som kjennetegnes av å være både rask og enkel å bruke, uten alt «Google-maset». TX-58EX700 har som navnet indikerer noe uvanlig bildediagonal på 58 tommer, som gir 15 % større bildeareal enn 55-tommerne. Den leverer gjennomgående bra kvalitet over hele linjen, selv om det merkes at konkurransen er blitt tøffere i år, spesielt når det kommer til lysstyrke og kontrast. Sett i forhold til prisen synes vi likevel Panasonic presterer bra.

Les hele testen av Panasonic TX-58EX700 på lydogbilde.no


LG 55SJ850V

Litt grå i svarten
Med bred innsynsvinkel og flott fargegjengivelse seiler LG 55SJ850 opp som en av de mer interessante modellene i prisklassen. Men den kan ikke måle seg med LGs egne OLED-skjermer.

LG nyter for tiden stor suksess med sine høyteknologiske OLED-skjermer, og modellen vi tester her, 55SJ850, kan til forveksling ligne på en OLED den også. LG-skjermen har en slank og stilig design som imiterer «Picture on glass» utførelsen vi kjenner fra kostbare OLED-skjermer.

LG 55SJ850 leverer flott billedkvalitet, og HDR-modusen briljerer med støtte for Dolby Vision. Den mangler imidlertid mye kontrast for å henge med de aller beste i testen, og LGs egen OLED55B7V fremstår som et bedre kjøp.

Les hele testen av LG 55SJ850V på lydogbilde.no


TCL U55X9006

Knallsterk kineser
Den rykende ferske U55X9006 fra kinesiske TCL er ikke til å kimse av. Dette er en av testens mest velutstyrte tv-er, som leverer lyssterke bilde og suveren lyd.

TCL er en relativ nykommer på det nordiske markedet, men den kinesiske produsenten er faktisk verdens tredje største TV-produsent, rett bak Samsung og LG. Langt fra noe «no name brand», altså!

Den nye modellen U55X9006setter virkelig kineserne på kartet i TV-sammenheng. Med Android smart tv, skarpe kontrastrike bilder og dynamisk lyd, kan den hevde seg mot de beste i testen, til en konkurransedyktig pris. Største minus er en del støy under bevegelser, som hindrer topplassering.

Les hele testen av TCL U55X9006 på lydogbilde.no


Philips 55PUS7502

Juletrelys på veggen
Med sitt fargesprakende Ambilight-lys byr Philips-skjermen på en bildeopplevelse utenom det vanlige.

Philips sin 7502-serien er en rimeligere, men like fullt spennende LCD-modell. Den bruker imidlertid samme avanserte P5 videoprosessoren som OLED toppmodellen 55POS9002. I tillegg har den selvfølgelig Ambilight-lys!

Philips 55PUS7502 leverer jevnt over bra ytelse, men den ikke når opp til de beste når det kommer til kontrast og lysstyrke. Dette er derfor en ok tv til prisen, men det finnes bedre alternativer der ute.

Les hele testen av Phillips 55PUS7502 på lydogbilde.no


Samsung UE55MU7075

Multitalentet
Samsung UE55MU7075 kan skilte med flott design, samt utmerket brukervennlighet, bilde og lyd, som gjør den til et av de bedre kjøpene i prisklassen.

UE55MU7075 leverer alle de gode kvalitetene vi forbinder med Samsung. Designen er gjennomtenkt, og smart-plattformen er både brukervennlig og rask. Billedkvaliteten er ikke like fargesprakende og kontrastrik som de aller beste i denne testen, men ligger tett nok på til være et godt kjøp.

Les hele testen av Samsung UE55MU7075 på lydogbilde.no


Sony Bravia KD-55XE9005

Knallsterke prestasjoner
Sony 55XE9005 er en skikkelig lyskanon av en tv, som lar oss nyte både HDR-film og annet TV-innhold med suveren kontrast.

Sony-skjermen er blant de dyrere utfordrerne i forsamlingen, men er også den som leverer testens soleklart beste billedkvalitet. Takket være kraftig, lyssterkt LED-baklys og suveren billedbehandling blir både lysstyrke og kontrast en klasse bedre enn konkurrentene. Med tanke på de kruttsterke bildeprestasjonene er det litt skuffende at lyden ikke holder mål. 55XE9005 har ganske slank lyd med lite bass, og kan lett låte litt masete på høyt volum. Den er likevel en av de aller beste tv-ene akkurat nå.

Les hele testen av Sony Bravia KD-55XE9005 på lydogbilde.no(Vilkår)