2017 har vært et godt år for spillnerdene. Tre nye spillkonsoller har sett dagens lys. Her er det noe for både barn og voksne. Også virtual reality har gjort seg mer gjeldende, og spesielt Playstation har utmerket seg med sin egen VR-hjelm. Apples MacBook Pro har fått konkurranse fra Microsofts Surface Book, og årets beste mobil går overraskende nok ikke til en iPhone, men i stedet til Samsungs Galaxy 8+. Når det gjelder smartklokker, er Apple imidlertid fortsatt i førersetet, og deres iPad er ennå den ukronede nettbrettkongen. Det smarte hjem er fortsatt ikke fullt så smart som vi gjerne vil, men utviklingen går i riktig retning. I mellomtiden kan vi fokusere litt mer på oss selv, og telle skritt og få kompetent veiledning med noen av de mange smarte fitnessproduktene.

Årets beste laptop

Microsoft Surface Book.
Microsoft Surface Book.

Microsoft Surface Book

Solid hybrid
Microsofts første laptop vil litt for mye, men kommer likevel fint i mål.

Surface Book er en laptop for seg selv, og kan ikke sammenlignes med verken MacBook Pro eller andre 2-i-1-maskiner. Det spesielle hengslet lar deg koble skjermen av slik at du får et rent nettbrett. Den slags koster penger, og Microsofts første reelle laptop er en meget dyr løsning, som kanskje ikke passer til alle. Heldigvis er den også full av rask maskinvare, og et batteri som holder til en hel arbeidsdag. MacBook Pro har endelig fått en seriøs konkurrent.

Pris: 19.999 kroner.

Les hele testen av Microsoft Surface Book

Årets beste fitnessprodukt

SHFT Running Coach
SHFT Running Coach

SHFT

Løpetrener i lommeformat
Dansk oppfinnelse vil revolusjonere løpebransjen.

Dropp treneren av kjøtt og blod når du for et beskjedent engangsbeløp kan få en digital versjon som alltid er klar til en løpetur så lenge du har husket å lade batteriene. SHFT er blitt til på IT-universitetet i København, hvor målet var å skape verdens mest avanserte løpetrener. Resultatet er to pods som monteres på den ene skoen din og i et belte rundt brystet. SHFT er et glimrende eksempel på en god idé som langt på vei leverer varen. Det er godt å bli motivert, og med tid og øvelse blir du enda bedre til å løpe.

Pris: 2.500 kroner.

Les hele testen av SHFT Running Coach

Årets beste smartklokke

Apple Watch 3.
Apple Watch 3.

Apple Watch series 3

Raskere og smartere
Nye Apple Watch har bedre ytelse og lengre batteritid, men 4G modellen lar vente på seg.

Apple Watch Series 3 er som ventet raskere, og har nye fiffige funksjoner. De mindre strømkrevende kretsene resulterer i at batteriet holder lenger. Vi setter også pris på den forbedrede pulsmåleren og høydemåleren. Men den virkelig store nyheten, modellen som har egen datatilkobling slik at man kan la mobilen være igjen hjemme, slippes ikke her ennå. Det resulterer nok i at mange likevel venter med å kjøpe til den er tilgjengelig.

Pris:: 3.600 kroner.

Les hele testen Apple Watch Series 3

Årets gaming-produkt

Nintendo Switch
Nintendo Switch

Spillkonsoll: Nintendo Switch

Hverken fugl eller fisk
Nintendo Switch er ikke som andre spillkonsoller. Den er noe helt eget!

Nintendo Switch er et friskt pust i en spillbransje som kun fokuserer på grafikk og høyere oppløsning. Innovasjonen er i høysetet, og Nintendo har sett stort på 4K og HDR. Switch er en håndholdt og stasjonær spillmaskin i ett. Bruk den på farten eller foran flatskjermen i stuen. Det er klokt tenkt. De spesielle kontrollere kan tas av og på. Spill alene eller sammen med venner. Mulighetene er mange. Japanerne har et sterkt kort på hånden, og med de riktige spillene blir det en sikker vinner.

Pris: 3.589 kroner.

Les hele testen av Nintendo Switch

Årets gadgetinnovasjon

Playstation VR
Playstation VR

Spillkonsoll: PSVR

VR til folket
VR på PS4 er inntil videre en god, men kort fornøyelse.

Med lanseringen av PlayStations PSVR er virtual reality kommet ut til en langt større målgruppe. PlayStation har uten tvil grep om noe riktig med sitt PSVR-headset, og vinner årets gadgetinnovasjon på sitt potensial. Teknologien er overbevisende, og produktet svært godt gjennomført. Det eneste vi virkelig savner, er de gode spillene. Vi håper de kommer på sikt, slik at ikke PSVR ender med å samle støv.

Pris: 4.790 kroner.

Les hele testen av Sony Playstation VR(Vilkår)