Den gang da Technics var et respektert navn – og da mener jeg ikke bare på grunn av platespillerne, brukte de mange kreative forkortelser for å fortelle hvor flinke ingeniører de hadde.
Det gjør de også nå, når de bygger opp Technics på nytt, etter å ha lagt ned hele avdelingen for noen år siden.
Men forskjellen er at nå finner du ingen av forkortelsene på fronten, bare i brosjyremateriellet.
I den nye Technics SU-G700 finner man både JENO, PPC, PWM og LAPC, som jeg straks skal forklare mer om, men først et lite overblikk.
Den nye integrerte forsterkeren er Technics svar til Hegel, Denon, Yamaha, Marantz og Rotel, og har både innebygget digitalkonverter, og platespillerinngang. Den koster omtrent det samme som Rotel RA-1592, Hegel H160 og Denon PMA-2500NE.
Technics-forsterkeren har ingen trådløs tilkobling. Ikke ethernet heller, så den eneste måten å strømme musikk trådløst på, er å koble en Chromecast Audio til en av inngangene på baksiden.
Til gjengjeld har den både platespillerinngang, flere innganger (utganger også) for analoge lydkilder, og dobbelt opp av optisk og koaksiale digitalinnganger. Her er det selvsagt USB-inngang også.
LAPC betyr Load Adaptive Phase Calibration, og kompenserer for høyttaleres ujevne impedans og fasevinkler, og kan slås av og på etter at man har kalibrert LAPC.
Hold inne LAPC-knappen til kalibreringen starter. Da sendes forskjellige toner støtvis ut i høyttalerne, samtidig som forsterkeren registrerer hvordan impedans og fasevinkler endrer seg. Etter noen minutter er kalibreringen ferdig, og man kan sette seg i godstolen og veksle mellom LAPC av og på, og finne ut hva man foretrekker.
Men lydkvaliteten
Fjernkontrollen har også en knapp for å deaktivere mesteparten av prosesseringen, og en remaster-funksjon som resampler komprimerte lydfiler som AAC og MP3, til en kvalitet tilsvarende høyoppløste filer. Den integrerte digitalkonverteren (DAC) bruker batteridreven klokkegenerator, og støtter høyoppløste musikkfiler opp til 32-bit/384 kHz, og de fleste lydformater fra digitale lydkilder.
Det interessante spørsmålet er, merker man noe til all denne teknikken når musikken starter? Definitivt, vil jeg si. Faktisk vil jeg gå så langt som å si, at Technics-forsterkeren i aller høyeste grad, er i stand til å gi Hegel og Rotel konkurranse. Den er ikke like kraftig, hverken på papiret eller i praksis, og den er heller ikke trådløs.