Hvis man bare ønsker seg god lyd uten masse kabler og styr, kan et kompakt alt-i-ett-anlegg være veien å gå. Da har man alt på ett sted, i et anlegg som alle får til å bruke, uten å måtte gi avkall på moderne teknologi.
De fleste kompaktanlegg i dag støtter musikkstrømming. De har også FM- og DAB-radio, enkelte har også internettradio over Wifi, og de får plass i bokhyllen.
Som de seks anleggene vi tester her.
De har tre vesentlige ting til felles: Strømming, radio og CD-spiller. Alt i et pent kabinett som ikke fyller opp stuen, med bokser og kabler. Det eneste man trenger å gjøre, er å koble til strøm, strekke ut antennen og koble til mobilen via Bluetooth.
Da kan man både spille sine gamle CD-er, strømme fra Spotify eller Tidal, og lytte til radio, akkurat når det passer.
Multirom
Noen av anleggene støtter også multirom. Det vil si at man kan kjøpe en ekstra høyttaler og sette i et annet rom, så kan begge spille av det samme fra hvilken som helst lydkilde. For eksempel kan Como Audios Musica kobles trådløst sammen med en Como Audio Amico, og så kan begge spille musikk fra CD-en som spinner i en Musica,
Wifi
Enkelte av anleggene her støtter også strømming over Wifi-nettverket hjemme. Da kan man strømme musikk i høyere kvalitet, og få tilgang til nettradio med over 30.000 radiostasjoner.
Les hele testen på lydogbilde.no
Hama DIR3500MCBT
Velutstyrt men uengasjerende
Foruten digitalradio og CD-spiller har denne innebygd Spotify og kan bygges ut til mange rom. Det hjelper lite.
Hama DIR3500MCBT biter over en hel del, og kan mange triks. Det er ikke mange andre som kan skilte med strømming og multirom til denne prisen, n å r man legger til alle de andre funksjonene som CD-spiller, Bluetooth og digitalradio.
Dessverre g år det p å bekostning av lyden, som faller igjennom. Det låter tynt og uengasjerende, vi anbefaler å heller legge mer penger på bordet for noe bedre.
Les hele testen av Hama DIR3500MCBT
Yamaha TSX-B235D
Prisgunstig kompaktanlegg
Yamaha-anlegget er et utmerket nummer to-anlegg.
Det er mye positivt å si om det kompakte anlegget fra Yamaha. Det tar ikke mye plass, spiller fint til prisen, og tilfredsstiller manges behov for et alt-i-ett-anlegg. Vi har ikke mye å utsette på brukervennligheten, selv om anlegget mangler nettverks- og mulitromsstøtte. Det er ikke like avansert som Hama-anlegget, men lyden er langt bedre. Et godt kjøp.
Les hele testen av Yamaha TSX-B235
Pure Evoke C-F6
Når funksjoner er det viktigste
Pure-anlegget kan like mye som Hama. I tillegg tar det seg bedre ut i flott trekabinett.
Med Evoke C-F6 har Pure stappet inn det meste av funksjoner, inkludert multirom og innebygd st ø tte for Spotify Connect. Brukervennligheten er god, bortsett fra at vi ø nsker en egen knapp for Bluetooth-tilkoblingen, og enklere tilgang til lydinnstillinger. Lyden er godkjent, Pure leverer midt på treet. Skal du ha noe som virkelig engasjerer, må du enda en kvalitetsklasse opp.
Les hele testen av Pure Evoke C-F6
Como Audio Musica
Kompetent kompaktanlegg
Det kompakte Como-anlegget er et fullverdig trådløst stereoanlegg, med multiromstøtte.
Det velutstyrte Como-anlegget dekker manges behov for et kompakt anlegg. Det støtter de mest brukte strømmetjenestene, kombinerer nettradio med FM og DAB+, og har CD-spiller. Med støtte for multirom i tillegg har man lyd i hele huset, og med den mektige lyden og den enkle betjeningen, er Como Audio Musica et svært godt kjøp.
Les hele testen av Como Audio Musica
Technics Ottava f SC-C70
Så komplett som du får det
I tillegg til å ha nesten alt som trengs av funksjoner, tryller Technics-anlegget virkelig god lyd ut av bokhylla.
Technics-anlegget koster mer enn de fleste av denne typen. Det er det en grunn til. Lyden er nemlig mye bedre enn med de rimeligere, og byggekvaliteten er helt ypperlig. Her er også mye teknologi om bord, ikke minst en innebygd romkorreksjon for alle med en Apple iOS-enhet. Den funker bra, men kan gjøre lyden litt kjedelig. I så fall, dra opp bassen litt etterp å.
Les hele testen av Technics Ottava f SC-C70
Ruark R4 mk III
Engelsk eleganse
Ruark-anlegget overbeviser på det viktigste, men bommer på enkelte områder.
Ruark R4 lyder forbasket godt, selv om vi synes mellomtonen er slank, det ser nydelig ut og kvaliteten forsvarer langt på vei den høye prisen. Men vi kan ikke fri oss fra å tenke at tiden kanskje har løpt fra Ruark-anlegget. Hvis man er mest opptatt av lyden, er dette et godt valg, men da må man gi avkall på tjenester mange anser som selvsagt idag. Hvertfall i denne prisklassen.