Etter hvert som mobilprodusentene skroter hodetelefonutgangen, er det alt flere som vil slippe ledningen, og leter etter trådløse alternativ. Men da vi for et par år siden begynte å teste trådløse hodetelefoner, ble vi skuffet. Hodetelefonene i en rimelig prisklasse hadde tilkoblingsproblemer, og lydkvaliteten var ussel. For å få noe som låt bra, var man tvunget til å punge ut med flere tusenlapper. Noe som få er interessert i å gjøre for mobile hodetelefoner. Men heldigvis går teknikken fremover, og rimelige hodetelefoner kan i dag være helt ok.

I denne testen har vi presset prislappen så mye som mulig, uten å kompromisse altfor mye. Hodetelefonene i testen kan ofte finnes i butikkene til rundt tusenlappen. Går man lengre ned i pris, er risikoen for at byggekvaliteten ikke holder mål, og man tvinges til å kjøpe nye hodetelefoner før man aner. Eller så er lyden så elendig at man ikke kan nyte musikken. Alle hodetelefonene i denne testen føles som om de vil holde til normalt bruk i mange år. Hvilken type lyd man foretrekker, er en smakssak, men ingen av dem låter dårlig.

Les hele testen på lydogbilde.no


Diskré formgivning med pene detaljer, og bra byggekvalitet.
Diskré formgivning med pene detaljer, og bra byggekvalitet. (Foto: Jabra)

Velbygde og fengende
Nette, men ordentlige hodetelefoner med en lyd som sikkert tiltaler den store massen.

Er man ute etter et par nette og diskré hodetelefoner, er Jabra Move Wireless intet dumt valg. De kan riktig nok ikke foldes sammen, men de er så velbygde at de bør kunne puttes ned i vesken. Håndteringen er logisk, og de er ikke overlastet med unødige funksjoner. De gjør en utmerket jobb med å få topplistemusikken til å låte fengende, men er mindre passende for finstemte stykker. De kan dessuten føles litt ubehagelige i lengden, og batteritiden er måtelig.

Les hele testen av Jabra Move Wireless på lydogbilde.no


Et touch-panel på den ene klokken styrer avspillingen.
Et touch-panel på den ene klokken styrer avspillingen. (Foto: Monster)

Basstunge og underholdende
Monster Clarity HD tilbyr masse bass, og har høy underholdningsfaktor.

Ønsker du en liten hodetelefon med stor bass, går du ikke feil med Monster Clarity HD. De er behagelige på ørene, kan foldes sammen, og har enkel håndtering med et touch-panel. Bassen er fyldig, dyp og tøff, og det følges ganske bra opp i mellomtoneområdet. Vokaler og akustiske instrumenter er ikke like klare som med enkelte andre modeller, og vi savner litt overtoner. Men det låter aldri hardt og plagsomt, og det blir aldri et kjedelig øyeblikk.

Les hele testen av Monster Clarity HD On-Ear på lydogbilde.no


NFC gjør parkoblingen med mobilen rask og enkel.
NFC gjør parkoblingen med mobilen rask og enkel. (Foto: Philips)

Hyggelige, men trettende
Philips hodetelefoner gjør alt rett på papiret, men er ikke noe man vil bruke hver dag.

Det første inntrykket av Philips SHB9250 er bra. Hodetelefonene er ganske små, og kan foldes sammen slik at de blir helt flate og gjør dem praktiske å ha med seg. Designen er nøytral og stilfull. De er også lette å komme i gang med, takket være støtte for NFC-paring med mobilen. Derimot fungerer ikke touch-kontrollene tilstrekkelig pålitelig. Hodetelefonene sitter dessuten vel hardt på hodet, og den dundrende bassen er trettende å lytte på i lengden.

Les hele testen av Philips SHB9250 på lydogbilde.no


Pene detaljer og praktiske skjulte knapper på den ene klokken.
Pene detaljer og praktiske skjulte knapper på den ene klokken. (Foto: Plantronics)

Tiltalende og praktiske
Plantronics har funnet en fin balanse med fokus på bra lyd og håndtering.

Plantronics treffer helt riktig med sine Backbeat 500. De ser kanskje litt plastaktige ut, men de føles velkonstruerte, og kan foldes flatt for transport. Uansett om man liker oppsiktsvekkende eller diskré farger, kan man finne en passende modell. Håndteringen er enkel, de har lang batteritid, og via appen kan man finne hodetelefonene om man har forlagt dem. Lyden er bra, selv om den drar til den varme siden, noe som tross alt er hva de fleste foretrekker.

Les hele testen av Plantronics Backbeat 500 på lydogbilde.no


Skullcandy Hesh 3.0 Wireless

Kan både foldes og vinkles for å ta minst mulig plass i vesken.
Kan både foldes og vinkles for å ta minst mulig plass i vesken. (Foto: Skullcandy)

Langtspillende og behagelige
Skullcandy har forbedret Hesh Wireless på nesten alle punkter, men lyden svikter.

Har du den tidligere modellen og liker den, men ikke liker visse detaljer, kan Hesh 3.0 Wireless være en bra oppgradering. De har nemlig fått en bedre form på klokkene, mindre utfordrende utseende, og enda bedre batteritid. De er dessuten sammenleggbare slik at de tar mindre plass i bagasjen. De er imidlertid de største hodetelefonene i testen, men også de mest behagelige. Lyden når derimot ikke opp til samme nivå som hos våre anbefalte hodetelefoner.

Les hele testen av Skullcandy Hesh 3.0 Wireless på lydogbilde.no

Robust konstruksjon og foldbare klokker gjør dem lette å ta med.
Robust konstruksjon og foldbare klokker gjør dem lette å ta med. (Foto: Urbanista)

Lekre og vellydende
Under det kule ytret gjemmer det seg et par raffinerte hodetelefoner med overraskende lyd.

Om man avviser Urbanista som ytterligere et kult hodetelefonmerke uten substans, tar man feil. Designen er enkel og de drar ikke på noen måte øynene til seg. Materialvalget er nøye uttenkt, og konstruksjonen er enkel, men velfungerende. Den eneste lille anmerkningen, er at touch-kontrollene ikke alltid reagerer som tenkt. Men det tilgir man lett når man lytter til dem. Det er helt enkelt de eneste rimelige trådløse hodetelefonene vi har hørt som låter virkelig bra.

Les hele testen av Urbanista Seattle Wireless på lydogbilde.no(Vilkår)