Etter at Apple frekt nok tok bort hodetelefonkontakten på Iphone, gikk etterspørselen etter trådløse hodetelefoner plutselig opp. Og produsentene har svaret. Bare sammenlignet med testen vi gjorde i fjor har proppene utviklet seg betydelig. Elektronikken er blitt mindre slik at man slipper å ha store klumper hengende rundt halsen. Til tross for dette krangler tilkoblingen mindre, og vi opplever at det nå både er enkelt å koble sammen med mobilen, og at tilkoblingen er stabil. Man har også jobbet med batteritiden slik at man nå kan lytte betydelig lenger. Det er også allerede flere som bruker bedre standarder for lydoverføring.


Beats By Dre BeatsX

. BT ørepropper.
. BT ørepropper. (Foto: .)

Behagelige og balanserte
BeatsX er svært praktiske, spesielt for Iphone, og har en overraskende balansert lyd.

BeatsX er den rake motsetningen til merkets tidligere hiphop-hodetelefoner med dundrende bass, hvor design var viktigere enn funksjon. De er pene og gjennomtenkte, og sitter meget behagelig. Har man Iphone, får man en nesten latterlig enkel sammenkobling samt Lightning-ladekontakt. Men fremfor alt er lyden balansert og fyldig, uten noen overdrivelser. Dermed går det helt utmerket å lytte til all slags musikk med stor balanse. Har Beats blitt voksne?


Beyerdynamic Byron BTA

Påkostede og kontrollerte
Byron BTA ser luksuriøse ut og låter fantastisk, men passformen er ikke optimal.

Byron BTA er toppmodellen i serien, og det merkes virkelig. Byggekvaliteten er utmerket, og de ser like raffinerte ut som de føles. Derimot må man streve litt for å få dem til å sitte riktig i øret. Ladestasjonen er praktisk hjemme, men noe man må huske på når man er på reise. Takket være innebygget signalprosessor låter de aldri anstrengte. Lyden er på den varme siden, noe mange foretrekker, og lydkvaliteten er utmerket. Blant de mest vellydende proppene.


Jabra Rox Wireless

Lettanvendelige, men klumpete
Til tross for praktiske funksjoner og godkjent lyd, faller Rox gjennom på bekvemmeligheten.

Rox Wireless er praktiske å bruke med sin stemmeguide, har NFC for enkel tilkobling, og magneter som holder proppene sammen. Derimot er appen litt bortkastet, da den ikke fungerer med strømmet musikk, som de fleste tross alt lytter til. Lydkvaliteten er alt i alt ok, men når ikke opp til de beste konkurrentene i testen. Den store ulempen er imidlertid at proppene er klumpete, noe som gjør dem ubehagelige å ha på over lengre tid.


JBL Reflect Response

. BT ørepropper.
. BT ørepropper. (Foto: .)

Sporty og innovative
Robuste treningshodetelefoner med engasjerende lyd, men touch-kontrollen krangler.

Til treningsøkten er Reflect Response et bra alternativ, siden de er bekvemme, sitter godt på plass, og tåler svette. Lydkvaliteten er kanskje ikke helt på høyde med de beste musikkproppene i testen, men sammenlignet med andre treningshodetelefoner er lyden svært bra. Såpass at man faktisk kan bruke dem også til hverdags. Derimot er de innovative touch-kontrollene for upålitelige. Noen ganger reagerer de ikke i det hele tatt, andre ganger er de for følsomme.


KEF Motion One

Luksuriøse og fleksible
Motion One låter best i testen, og kan brukes med ledning for enda bedre lyd.

For den som er ute etter bra lydkvalitet, og bryr seg mindre om prislappen, er KEF et forlokkende valg. De plukker frem detaljer i musikken som de andre proppene skjuler. Og vil man ha enda bedre lyd, kan man bruke dem med ledning. For pengene får man også utsøkt design med utmerket byggekvalitet. Derimot føles Motion One ikke like elegant rundt halsen på grunn av den uventede klumpete kragen. Et kompromiss som musikkelskeren nok kan leve med.


Supra Nitro-X

Vellydende og prisgunstige
Kvalitetspropper med utmerket lyd og en overraskende liten prislapp.

Med to prisbelønte propper med ledning i bagasjen, var forventningene til Nitro-X høye. Og vi ble ikke skuffet. Siden sist har de mestret den trådløse teknikken. Proppene er små og lette, og sitter både bekvemt og sikkert i ørene. De har en meget praktisk hurtiglading. Men fremfor alt er lydkvaliteten så bra at det er vanskelig å skille dem fra betydelig dyrere konkurrenter i testen. Sound by Sweden har gjort det igjen.(Vilkår)