Trådløse hodetelefoner har kommet for å bli, og da teknologien er blitt bedre, har man også fått muligheten til å skrote den siste biten av ledning mellom høyre og venstre side.

Resultatet er helt trådløse ørepropper, som mer eller mindre elegant stikker ut av øregangen og fyller hodet ditt med musikk. Vi er et par generasjoner inne i denne nye typen av hodetelefoner, og overgangen har ikke vært helt lett. Mange produsenter har slitt med forbindelsen mellom de to sidene. Noen har fortsatt disse problemene selv om omfanget er blitt mindre, mens andre synes å ha løst gåten.

Slik testet vi

Produsentene ble bedt om å stille med de nyeste helt trådløse øreproppene. Noen er laget spesielt for sport, mens andre faller inn under livsstilskategorien. Alle er imidlertid bedømt ut fra samme kriterier. Passform, lydkvalitet, kvalitet på etui og pris. De modellene som egner seg til sport, er blitt brukt til det, og modeller som primært er tenkt som et livsstilsprodukt, er vurdert ut fra det. De har deretter fått en konklusjon og samlet karakter.

Les hele testen på lydogbilde.no

Apple Airpods

Langt bedre enn forventet
Vent med å dømme til du har hørt dem.

Apples Airpods trenger neppe noen større introduksjon, da de for mange er blitt begrepet på helt trådløse hodetelefoner. Pene er de ikke, men de selger likevel som varmt hvetebrød, og vi kan godt forstå hvorfor.

Konklusjon

Apple Airpods vil for mange være det perfekte supplementet til Iphone. De hvite proppene har da også flere kvaliteter, som spesielt eplefans vil sette pris på. Paringen med telefonen går lett og smertefritt. Batteritiden er utrolig god, og du kan bruke dem på tvers av alle dine i-enheter. Passform og styring av musikken fortjener imidlertid litt ris. De sitter for løst, og stemmestyringen via Siri er for dårlig. Heldigvis er lydkvaliteten overraskende god, og prisen er i det fornuftige sjiktet.

Les hele testen av Apple Airpods


B&O Play BeoPlay E8

. .
. . (Foto: .)

Imponerende lyd i miniformat
Bang & Olufsen spiller som alltid fremragende.

BeoPlay vil naturligvis også være med på den helt trådløse bølgen. I den sammenheng har de lansert BeoPlay F8 for å videreføre historien om lekker design og god lydkvalitet. Heldigvis skuffer de ikke, og leverer nok den beste lydkvaliteten i en trådløs ørepropp inntil nå.

Konklusjon

BeoPlay E8 har mange av de samme styrkene og svakhetene som BeoPlay H5. Lydkvaliteten feiler det ingenting, og de kan spille både høyt, dypt og detaljert. Ja, de har nok den beste lyden i en helt trådløs ørepropp. Dessverre går designen litt i klinsj med funksjonaliteten, noe som har gått ut over passformen. De sitter godt, men ikke spesielt fast i ørene. Det er synd. Styring med trykkfølsomme flater er dessuten fint på papiret, men upraktisk i bruk.

Les hele testen av BeoPlay E8


Bragi The Dash Pro

Vil og koster for mye
Bragi gaper over for mye, og mister smokken i forsøket.

Bragi var blant de første med helt trådløse ørepropper. Første forsøk fikk imidlertid en blandet mottagelse. The Dash Pro er en videreutvikling av dette, som spesielt fikk minus for dårlig batteritid og usikker forbindelsene mellom proppene.

Konklusjon

Bragi The Dash Pro er et ambisiøst stykke elektronikk, som kanskje vil litt for mye på en gang. Her er innebygget pulsmåler, akselerometer og støtte for Alexa. Overflaten til proppene er berøringsfølsomme, og du får vite hva klokken er når du trykker to ganger på venstre side. Men er det nødvendig? Heldigvis sitter de også godt fast i ørene, spiller godt og har lang batteritid. Dessverre er prisen ennå altfor høy, og det er fortsatt litt upraktisk styring og usikker forbindelse.

Les hele testen av Bragi the Dash Pro


Jabra Elite Sport

Fremragende sportspropper
Jabra åler seg inn i øregangen din og blir sittende.

Jabra har som Samsung fintunet sine allerede glimrende propper, og gjort dem enda bedre. Nyeste utgave av Jabra Elite Sport byr derfor på lengre batteritid, noe som stort sett var det eneste vi klaget på sist gang.

Konklusjon

Jabra Elite Sport er for tiden en av de beste trådløse øreproppene på markedet. Enten du bruker dem til sport eller i hverdagen, vil du ikke bli skuffet. De sitter ufattelig godt fast i øregangen, og spiller samtidig fremragende. Den tette forseglingen kan imidlertid bli litt anstrengende over lengre tids bruk, og vi hadde gjerne sett et større batteri i det allerede tunge etuiet. Det er imidlertid småting, og Jabra er fortsatt de beste.

Les hele testen av Jabra Elite Sport


Optoma NuForce BE Free8

Overraskende gode
Optoma beviser at skinnet kan bedra.

Optoma er nok best kjent for sine projektorer, men lager også hodetelefoner under merkenavnet NuForce. Nyeste skudd på stammen er BE Free8, som er en helt trådløs modell. Designen er en anelse spacey, og oser ikke direkte av kvalitet. Heldigvis låter de bedre enn de ser ut.

Konklusjon

Optoma NuForce BE Free8 er et godt bevis på at man ikke skal dømme en bok på omslaget. Pene er de ikke. Heldigvis spiller de ganske bra, og kan spesielt spille svært dypt. Etuiet som følger med, er litt stort, og passformen kan være et problem. Rist for mye på hodet, og de faller ut. Her er en IPX5-sertifisering som gjør dem egnet til sport, ikke mye anvendelig. Prisen tatt i betraktning er de imidlertid fortsatt et spesielt attraktivt alternativ på en helt trådløs ørepropp.

Les hele testen av Optoma Nuforce Be Free8

Samsung Gear IconX (2018)

Gear IconX versjon 2.0
Samsung retter diskré opp fortidens feil.

Vi har tidligere testet Samsungs helt trådløse treningspropper, Gear IconX, og ga dem den gang solid kritikk for dårlig batteritid og problemer med Bluetooth-forbindelsen. Samsung tok kritikken til seg, og har diskré sneket en ny versjon ut på markedet, som retter opp disse problemene.

Konklusjon

Samsung Gear IconX er laget til sport, og har derfor både innebygget pulsmåler og akselerometer. Batteritiden var et problem i første generasjon, men det er den heldigvis ikke lenger. Du får nå fem eller syv timer, avhengig av om du spiller fra telefonen eller det interne minnet. Passformen er god, og proppene sitter fint fast i ørene. Lyden trenger likevel et lite boost, og batteriet i etuiet er altfor lite. Det vi savner mest, er imidlertid en app til Apple iOS.

Les hele testen av Samsung Gear IconX


Sony WF-1000X

Sony treffer skjevt
God lyd er ikke nok alene.

Sony satser med WF-1000 spesielt på pendlere, som gjerne vi slippe støyen i tog og fly. Derfor har de som de eneste inntil videre, utstyrt sine helt trådløse propper med innebygget aktiv støyredusering (ANC).

Konklusjon

Sony WF-1000X satser som de første og eneste på innebygget støyredusering. Det er godt tenkt, men effekten er meget diskré, og utgjør dessverre ikke den store forskjellen. Settet plages dessuten av et par problemer som en ellers glimrende lydkvalitet har vanskelig for å rette opp på. Plasseringen så langt ute i øret betyr at de har lett for å falle ut. Batteritiden er i tillegg altfor kort, og vi opplevde periodiske utfall mellom høyre og venstre side. Det kan gjøres bedre, Sony!

Les hele testen av Sony WF-1000X


YEVO 1

Ny gutt i klassen
Yevo 1 forsvinner litt i mengden.

Med det voksende markedet for trådløse propper, følger det også med nye selskaper som kun har et enkelt produkt i hyllene. Et slikt er Yevo Labs, som står bak Yevo 1. På papiret ser det bra ut, men kan de nå også hamle opp med de mer etablerte merkene?

Konklusjon

Yevo 1 fra Yevo Labs er på overflaten et fint par trådløse propper, men har et par ting som taler imot dem. De klarer rett og slett ikke å skille seg nok ut, noe som spesielt er et problem når de kommer fra en helt ny aktør. Lydkvaliteten er etter litt justering godkjent, og proppene sitter fint fast i ørene. I tillegg er de 20 timene ekstra batteri i etuiet ganske imponerende. Dessverre føles og ser det samme etuiet litt billig ut, og touch-funksjonaliteten på siden av proppene fungerer ikke alltid som de skal.

Les hele testen av Yevo 1(Vilkår)