Denne testen er av trådløse ørepropper hvor høyre og venstre propp ikke er koblet sammen, men helt uavhengige av hverandre. Det betyr at begge proppene må inneholde all nødvendig teknologi og eget batteri. Det gjør dem større og tyngre enn vanlige trådløse propper. Ulempen med dette er at komforten kan bli lavere, spesielt om man vil løpe med dem. Løsninger for likevel å holde dem på plass, kan og bli ubekvemme i lengden.

Disse proppene har et batterietui som man putter dem i, og via kontaktplater eller induksjon får de ladingen sin. Etuiet fungerer dessuten som et portabelt ekstrabatteri, slik at proppene kan lades på farten. Det trengs, siden det innebygde batteriet av forklarlige årsaker ikke er spesielt stort

Les hele testen på Lyd & Bilde

Apple AirPods

Perfekt for Apple-fans

Viser veien med bra batteritid og enkel håndtering – om man har Apple-ting.

Apples trådløse erstattere til EarPods låter faktisk bedre enn sin forgjenger med ledning. Har man Apple-gadget, er de rett og slett latterlig enkle å pare og bruke, samt at batteripakken er beundringsverdig liten for en så utmerket kapasitet. Derimot sitter de dårligere fast i øret enn mange andre, og utseendet faller ikke i alles smak. Om man har Apple-produkter, blir de likevel et anbefalt kjøp, takket være den smidige integrasjonen. Men for Android-brukere som går glipp av alle finessene, er det et mer tvilsomt kjøp.

Les hele testen av Apple AirPods på Lyd & Bilde

Bragi The Dash

Innviklede og uferdige

Bragi sikter høyt, med mengder av funksjoner, men frustrerende lite fungerer skikkelig.

Bragi dro i gang hele hypen om helt trådløse hodetelefoner, men når de til slutt slipper produktet, har konkurrentene tatt dem igjen. De er så fullproppet av finesser at de blir vanskelige å bruke, og halvparten fungerer ikke som lovet. Men fremfor alt er tilkoblingen litt ustabil, og lydkvaliteten ikke i nærheten av hva den burde være i denne prisklassen. Det føles som et uferdig crowdfunding-produkt, hvor man har lovet mye, men ikke kunnet levere. Men de har tross alt hatt to år på seg. Ikke bra nok.

Les hele testen av Bragi The Dash på Lyd & Bilde

Earin

Vellydende, men kranglete

Earin byr på utmerket lyd med helt trådløs frihet. Når alt fungerer.

Earin var de første vi har sett som leverer helt trådløse propper som er så små, at man knapt kjenner at man har dem på seg. Dessuten låter de fantastisk bra, ikke bare til å være et par trådløse hodetelefoner, men for propper overhodet. Man har også en bra idé for lading og oppbevaring. Men det er vanskelig å vite om man har lykkes med å lade proppene eller ikke, og tilkoblingen krangler vel ofte. De mangler også alle typer ekstra finesser. Derfor må vi frustrerende nok senke karakteren et hakk.

Les hele testen av Earin på Lyd & Bilde

Jabra Elite Sport

Sporty og musikkvennlige

Tross smarte finesser som pulsmåling har man ikke glemt lydkvaliteten.

Jabra har tidligere imponert oss med trådløse propper med ledning dem imellom, og man har klart utfordringen med å klippe av også denne. En fiffig løsning med en kombinasjon av propper og en elastisk vinge i øret gjør at de sitter godt på plass. Pulsmåler i innerøret gjør at de kan effektivisere treningen din. Dessuten låter de meget bra både til samtaler og musikk. Eneste malurt i begeret er at man må lade ekstrabatteriet ganske ofte. Men det kan man leve med når alt annet fungerer så bra.

Les hele testen av Jabra Elite Sport på Lyd & Bilde

Onkyo W800BT

Klumpete og utilstrekkelige

Risikoen ved å være tidlig ute er at man fort kan bli forbikjørt av konkurrentene.

Onkyo var de første som faktisk kunne vise oss helt trådløse propper i virkeligheten. Men nå når vi har fått dem i hånden, lurer vi på om det ikke hadde vært bedre å vente og lære av konkurrentene. Proppene er store, og har ingen finesser overhodet, ikke engang knapper for å kontrollere musikkavspillingen. Ladeløsningen er klønete, og etuiet stort og skjørt. Mikrofonen er utilstrekkelig til samtaler, og musikkvaliteten en skuffelse. Spesielt i denne prisklassen.

Les hele testen av Onkyo W800BT på Lyd & Bilde

Samsung Gear IconX

En kort fornøyelse

IconX er fullproppet av funksjoner, og låter bra, men batteritiden er for dårlig.

Samsung mener at dette er sportspropper, noe som er tydelig, da de har både innebygd pulsmåler og akselerometer. Derfor har de også en batteritid som holder til en treningsøkt, men ikke en maraton. Derimot holder batteriet ikke i det hele tatt til daglig bruk om man vil lytte på musikk hele tiden. Og det er synd, for de låter faktisk riktig bra, og er de mest bekvemme proppene i testen. Touch-kontrollene er imidlertid vel følsomme. Samsung, når kommer IconX II?

Les hele testen av Samsung Gear IconX på Lyd & Bilde(Vilkår)