Når været er som kaldest, er det godt med musikk som varmer. Og hva er da bedre enn et par skikkelige hodetelefoner? De skal selvsagt være trådløse, for hvem gidder vel en kabel som henger og slenger, stiv og kald?

Bluetooth komprimerer riktignok lydsignalet og kan gi noe redusert lydkvalitet sammenlignet med kabel, men samtidig slipper man at lyden fra kabelen som gnisser mot klærne, forplanter seg inn i ørekoppene.

Går vi mer teknisk til verks, blir signalveien kortere når man flytter prosesseringen og konverteringen av lyden til selve hodetelefonen. Og har du en mobiltelefon med en dårlig hodetelefonutgang, vil det fort bli noe ganske annet med et par skikkelige Bluetooth-hodetelefoner.

Med andre ord trenger ikke bekvemmelighet nødvendigvis gå på bekostning av lydkvalitet.

På eller over øret? Med eller uten støyreduksjon?

Ok, så du har bestemt deg for trådløse hodetelefoner. Men hva slags passform? Skal de ligge utenpå øret (on-ear), eller gå rundt og kapsle det inn helt (over-ear)? Og skal de ha aktiv støyreduksjon?

Fordelen med klokker som legger seg utenpå øret er at de er mindre og lettere å ta med seg rundt. De lar også i større grad ørene puste. Ulempen er at de ikke har plass til et like stort høyttalerelement og dermed ofte har redusert dynamikk og mindre energi i bassområdet, sammenlignet med større klokker som går hele veien rundt øret. De kan også klemme mer på ørebrusken, som blir mer slitsomt over tid.

Motsatt har store klokker fordelen av å ligge mer behagelig på kraniet, og de har større elementer som ofte gir større og bedre lyd. Ulempen er at de kan føles klammere over tid, og de tar større plass.

Så har vi de med aktiv støydemping. Disse er veldig praktiske når man ofte befinner seg i støyende omgivelser. Reiser du for eksempel mye med fly eller tog, så vil vi klart anbefale et slikt par. Jobber du i åpent kontorlandskap og vil stenge omverdenen ute, kan det også være praktisk. Du kan også bli fristet til å bruke slike når du går ute blant tung trafikk for å stenge den ute – men det kan også være farlig. I så fall anbefaler vi hodetelefoner hvor du kan variere graden av støyreduksjon.

Hodetelefoner med aktiv støydemping kan låte meget bra, og gi mye bedre musikkopplevelser enn de uten, dersom du er i støyende omgivelser. Men til vanlig bruk gir de ikke like god lyd for pengene, så det gjelder å være klar over dine behov før du kjøper.

Under 1.000 kr

Urbanears Plattan 2 BT

Overraskende prisgunstige

Urbanears gjør én ting, og de gjør den bra. Nemlig å produsere hodetelefoner som ser meget bra ut, og som låter bedre enn de koster. Med sitt andre forsøk innenfor trådløse hodetelefoner har de lært av tidligere feil. Plattan 2 Bluetooth er mer praktiske å bruke, føles behagelig på hodet, har fantastisk batteritid og de finesser man trenger. Dessuten fungerer de bra med de fleste typer musikk. Det er faktisk vanskelig å finne noe som låter like bra til prisen.

Pris: 990 kroner.

Les hele testen.

Urbanista Seattle Wireless

Lekre og vellydende

Om man avviser Urbanista som ytterligere et kult hodetelefonmerke uten substans, tar man feil. Designen er enkel og de drar ikke på noen måte øynene til seg. Materialvalget er nøye uttenkt, og konstruksjonen er enkel, men velfungerende. Den eneste lille anmerkningen, er at touch-kontrollene ikke alltid reagerer som tenkt. Men det tilgir man lett når man lytter til dem.

Det er helt enkelt de eneste rimelige trådløse hodetelefonene vi har hørt som låter virkelig bra.

Pris: 995 kroner.

Les hele testen.

1.000 – 3.000 kr

Pioneer SE-MS7BT

Når detaljene er viktigst

Pioneer SE-MS7BT har en svært deilig passform, en av de beste i klassen. De kapsler inn øret perfekt, og føles aldri ubekvemme. Lyden er meget bra, her får du mengder med detaljer, og sammenlignet med hodetelefoner som har aktiv støyredusering, er dynamikken noe helt annet hos Pioneer. Så om du ikke tror du trenger støyredusering, kan du trygt satse på disse.

Ulempen er en vel ivrig diskant fra tid til annen, og at batteritiden kunne ha vært bedre.

Pris: 1.390 kroner.

Les hele testen.

Kygo A9/600

Stole the show

Om du er blant dem som blir skeptisk over «livsstilsprodukter» signert en kjendis, så kan vi fortelle deg at Kygo A9 er en hodetelefon verdt å låne ørene til. Den både ser bra ut og låter til dels fortreffelig. Den har en kontant levering av rytmer som andre vil misunne den, mens den også følger opp med god tonalitet på ulike instrumenter. Den mangler bare det siste lille av luft helt i toppen, men det kan man til stor grad bøte på med EQ-funksjonen i appen.

Legg til at Bluetooth-tilkoblingen er blant de mest stabile vi har testet, med glimrende rekkevidde, og det er få grunner til ikke å vurdere Kygo A9.

Pris: 1.999 kroner.

Les hele testen.

Sony WH-H800

Stor lyd til mindre prislapp

WH-H800, eller H.ear on 2 Mini Wireless, som den også kalles, sitter meget behagelig på hodet, om enn litt løst. Og appen er så selvmotsigende at man bare kan se bort fra den.

Vi merker oss en klarhet i lyden vi ikke forbinder med Bluetooth. Høyttalerelementene mer enn lever opp til forventningene, og leverer stor og lekker lyd. Sony lykkes både med å formidle detaljer i diskanten og å ha en ettertrykkelig bass.

Pris: 1.990 kroner.

Les hele testen.

KEF Space One Wireless

Luksuriøse og musikkglade

KEF gjør det meste riktig med sine første trådløse støyreduserende hodetelefoner. Formgivningen er raffinert, og byggekvaliteten utsøkt. De sitter deilig på hodet selv ved lengre reiser, og håndteringen er enkel. Man kan lytte med eller uten støyredusering, og koble på ledning om det sjenerøse batteriet tar slutt. Musikken gjengis fenomenalt nøytralt og naturlig, men likevel med en fast bass.

Støyreduseringen er bra, og påvirker ikke lydkvaliteten altfor mye. Space One Wireless er definitivt blant de beste hodetelefonene for frekvente reisende.

Pris: 2.490 kroner.

Les hele testen.

Sennheiser PXC 550 Wireless

Støyfri fløyelslyd

Sennheiser har med PXC 550 laget en flott hodetelefon med meget behagelig passform, med fin og luftig lyd og god støyreduksjon. Denne vil dekke hele ditt behov, uansett musikkstil.

Vær klar over at maksimalt lydnivå kan være litt lavt på enkelte typer musikk, for eksempel klassisk. Det løses i så fall med å bruke kabel.

Pris: 2.995 kroner.

Les hele testen.

3.000 – 4.000 kr

Audio-Technica ATH-DSR7BT

Snarveien til ren lyd

Audio Technica ATHDSR7BT gjør Bluetooth-hodetelefonenes rykte som en praktisk, men mindre hi-fi-egnet teknologi til skamme. Det er full åpning hele veien, i en grad som man sjelden finner til denne prisen. Og når man så i tillegg får en trådløs forbindelse og en digital forsterker med på kjøpet, er det intet mindre enn imponerende.

Skal man kritisere noe, har vi opplevd bedre bærekomforten, luksusfølelsen er begrenset, og betjeningen er mer smart enn egentlig gjennomtenkt. Det er imidlertid alt sammen for småting å regne, når lydkvaliteten tas med i betraktning.

Pris: 3.490 kroner.

Les hele testen.

Sony WH-1000XM2

Perfeksjonert støydemping

Sony har med WH-1000XM2 gitt oss markedets beste støyreduksjon, og fikset noen problemer som forgjengeren hadde, hvor fotskritt forplantet seg inn i ørene.

Kombinert med noe av den beste lyden vi har hørt fra støydempende hodetelefoner, i tillegg til høy komfort og dessuten markedets beste batteritid, så er det bare å ta av seg hatten og utrope Sony til kongen på den støyfrie haugen!

Pris: 3.690 kroner.

Les hele testen.

Bose QuietComfort 35 II

Fortsatt blant de beste

Bose QC35 II har fått et par nye funksjoner. For det første kan nå støyreduksjonen reduseres eller slås av helt. Forgjengeren er alltid på maks, hvis man ikke bruker kabel.

Siste versjon har også fått stemmestyring som støtter både Apple og Android enheter. Sistnevnte bare på engelsk inntil videre, men vi prøvde litt med Apple Siri, og det funker like fint som å snakke direkte inn i en Iphone.

Sett bort fra de to funksjonene er QC 35 II identisk med sin forgjenger.

Pris: 3.690 kroner.

Les hele testen.

Bowers & Wilkins PX

Britisk kongsemne

B&W har ventet lenge med å komme på banen med en støyreduserende hodetelefon. Til gjengjeld ser det ut til at de har utnyttet ventetiden godt.

B&W PX er en vellykket luksus-hodetelefon med aktiv støyreduksjon. Takket være noen velfungerende innstillingsmuligheter i appen, kan man tilpasse støyreduksjonen fra en lett og musikkvennlig kontorinnstilling og hele veien opp til ekstrem støydemping på flyreisen. B&W tar dermed opp kampen opp på lik linje med de lignende alternativene fra Bose, Sony og B&O.

Pris: 3.698 kroner.

Les hele testen.

Over 4000 kr

B&O Beoplay H9

Trådløs luksuslyd

Beoplay H9 er ikke kongen av støyredusering. Til gjengjeld er hodetelefonene meget velspillende, og det er grunnen til at de fortsatt får vår varmeste anbefaling. Beoplay H9 spiller fantastisk, er behagelige å ha på over lengre tid, og kan fortsatt fjerne tilstrekkelig mye støy til at du kan lytte i fred når du er på farten. De er laget av lekre og luksuriøse materialer, som betyr at de kan holde i mange år. Prisen er høy, men kvalitet koster.

Pris: 4.490 kroner.

Les hele testen.

Master & Dynamic MW60

På grensen til galskap

Master & Dynamic MW60 er et ekstremt par trådløse hodetelefoner. For den høye prislappen får du eksklusive materialer, og en lydkvalitet som knuser alt annet vi hittil har hørt fra trådløse klokker.

Hele toneregisteret låter gjennomført bra på alt, og klassisk musikk låter bedre enn med noen andre trådløse jeg har hørt så langt.

Man har valgt å helle klangbalansen en anelse mot det varme. Man kunne fått enda mer dynamikk ut av trommene, samtidig gjør det at hodetelefonene tilgir en litt skarp musikkinnspilling, og det er mer behagelig å lytte lenge i strekk. De kan bli litt klamme, ta i så fall noen pauser innimellom.

Pris: 5.999 kroner.

Les hele testen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Derfor bør du betale litt ekstra for de støyreduserende hodetelefonene
Gråbeins Gadget Guide: Hodetelefoner med støyreduksjon bør koste litt, og selvsagt skal de de være trådløse.
01:37
Publisert: