Man skal selvsagt ikke droppe musikken bare fordi man vil ut i sommerværet. Men det skal være lettvint, og noe av det siste man ønsker er en kabel som henger og slenger, og kveiler seg i alskens retninger. Det er trådløse hodetelefoner som gjelder.

Her presenterer vi de beste trådløse hodetelefonene i hver sin klasse. Prisen vi har lagt oss på er 1.500 - 2.000 kroner for de uten støyreduksjon, en prisklasse hvor man får svært god lyd for pengene. Siden støyreduksjon koster litt å gjøre ordentlig og i hvert fall hvis man skal ha god lyd ved siden av, så har vi valgt å bevege oss opp til 3-4.000 kroner her.

I tillegg til åtte hodetelefoner vi har testet før med glimrende resultat, tar vi med to utfordrere. Monster Clarity HD On-Ear og Onkyo H500BTB er begge trådløse hodetelefoner som ligger utenpå øret, uten aktiv støyreduksjon. Kan de stjele glansen fra de andre som vi allerede vet er bra?

Les hele testen på lydogbilde.no

Pioneer SE-MS7BT

Når detaljene er viktigst
Visst kan trådløse hodetelefoner gjengi detaljene i musikken. Bare hør på disse fra Pioneer.

Pioneer SE-MS7BT har en svært god passform, en av de beste i klassen. De innkapsler øret perfekt og blir aldri ubehagelige.

Lyden er meget god, her får du masser av detaljer, og sammenlignet med hodetelefoner med aktiv støydemping, er dynamikken en annen hos disse fra Pioneer. Så hvis du ikke ser for deg at du kommer til å trenge støydemping, så kan du trygt gå for disse.

Ankepunktet er en til tider litt overivrig diskantgjengivelse, og batteritiden kunne godt vært bedre.


Monster Clarity HD On-Ear

Aldri kjedelig med bass
Hvis du søker en hodetelefon med masse bass og underholdningsfaktor, så er denne for deg.

Ønsker du en liten hodetelefon med stor bass, så går du ikke feil med Monster Clarity HD. Spesielt musikk med elektroniske rytmer låter steintøft. Bassen er fyldig, dyp og tøff, og det følges ganske bra opp i mellomtoneområdet. Vokaler og akustiske instrumenter er ikke like klare som med enkelte andre modeller, og vi savner litt overtoner. Men det låter aldri hardt og plagsomt, og det blir aldri et kjedelig øyeblikk.


AKG Y50BT

Vellydende kvalitet
AKGs hodetelefoner føles både velbygde og bekvemme, og har en utmerket lydkvalitet.

I denne prisklassen forventer man seg kompromisser, men Y50BT har få. De har kostet på seg metall hvor andre har plast, og til tross for en veldig foldbar design, føles de robuste og pålitelige. Dessuten tar de liten plass i bagasjen. De føles bekvemme på hodet, og de er lette å håndtere, takket være tydelige knapper. Men fremfor alt låter de skikkelig bra, uten å bli kjedelige. For en gangs skyld kan man få detaljer i roligere musikk og engasjement i musikk med tyngre bass.


Audio-Technica ATH-SR5BT

Nøytrale med lang spilletid
Audio Technica har en overraskende raffinert lyd, men er litt upraktiske.

Problemene med Audio Technicas hodetelefoner er først og fremst det praktiske. Det er synd at de ikke kan foldes sammen enda mer, og multifunksjonsknappen på den ene klokken er litt for komplisert. Dessuten blir ørene litt svette og ømme om man lytter veldig lenge. Derimot er hodetelefonene meget velbygde, og vi liker utseendet på den hvite modellen. Men fremfor alt er lyden meget bra for et par trådløse hodetelefoner. Vil man ha maksimalt volum og pumpende bass, må man imidlertid holde seg borte.


Onkyo H500BT

God lyd, dårlig passform
Meget god lyd, spesielt på akustisk musikk. Men hodetelefonene sitter dårlig og koster for mye.

På akustisk musikk er Onkyo H500BT blant de beste hodetelefonene i sin klasse. Her får du detaljert lyd i et stort landskap, hvor instrumenter skilles godt fra hverandre. Sangstemmer låter troverdig og oppløst, og bortsett fra en litt tam bassgjengivelse er dette meget gode greier.

Problemet er passformen. Det både klemmer litt – spesielt hvis man bruker briller – samtidig som hodetelefonene sitter så løst at de faller av når man beveger på hodet. Prisen er også i høyeste laget.


Denon AH-GC20

Solide og kraftige
Med kraftige aluminiumbøyler og kompetent støyredusering er Denon en pålitelig reisekamerat.

For den som reiser mye, er det viktig at hodetelefonene er robuste og lette å med seg. Med sin ytterst solide konstruksjon føles GC20 som noe man kommer til å ha glede av i mange år. Det er også viktig at støyreduseringen fungerer bra, og ikke ødelegger lyden. Enda en gang oppfyller hodetelefonene kravet. Lyden er kraftfull og basstung, men om man ikke liker dette, kan man heldigvis justere den med mobilappen. Håndteringen er imidlertid ikke perfekt, med mange spredte knapper å holde styr på.


Sennheiser PXC 550 Wireless

Støyfri fløyelslyd
Sennheiser mener alvor med lydkvaliteten, og bortviser støyen. Helt lytefri er den imidlertid ikke.

Sennheiser har med PXC 550 laget en flott hodetelefon med meget behagelig passform, med fin og luftig lyd og god støyreduksjon. Denne vil dekke hele ditt behov, uansett musikkstil.

Vær klar over at maksimalt lydnivå kan være litt lavt på enkelte typer musikk, for eksempel klassisk. Det løses i så fall med å bruke kabel.


Sony MDR-1000X

Spesialtilpasset støydemping
Her får du lydkvalitet i særklasse og en brukertilpasset støydemping som fungerer brillefint – når du ikke er i bevegelse.

Sony MDR-1000X låter utmerket, med god oppløsning og en fin og fyldig bass. Den kan dessuten skilte med markedets beste støyreduksjon, som er spesialtilpasset brukerens ører. Den fungerer ypperlig når man står stille, men fotskritt under bevegelse forplanter seg og lager basspulser i øret.

Ellers legger vi til at Sony i likhet med Sennheiser forsegler lyden bedre enn Bose. En fordel, men også en ulempe i form av at man ikke kan høre på musikk like lenge før man blir svett i ørene.


B&O Beoplay H9

Foto: Bang & Olufsen
Foto: Bang & Olufsen (Foto: Bang & Olufsen)

Trådløs luksuslyd
Med Beoplay H9 har danskene lansert noen av de beste trådløse hodetelefonene på markedet. Det eneste som avskrekker er prisen.

Beoplay H9 er ikke kongen av støyreduksjon. Til gjengjeld er hodetelefonene meget velspillende, og det er grunnen til at de fortsatt får vår varmeste anbefaling. Beoplay H9 spiller fantastisk, er behagelige å ha på over lengre tid, og kan fortsatt fjerne tilstrekkelig mye støy til at du kan lytte i fred når du er på farten. De er laget av lekre og luksuriøse materialer, som betyr at de kan holde i mange år. Prisen er høy, men kvalitet koster. Vi er uenige i redaksjonen hvorvidt vi foretrekker denne eller Bose QC35, og det sier litt.


Bose QuietComfort 35

Kongen av støyreduksjon
Selv om Bose ikke er best på alt, er dette den aller beste reisekameraten og tar seieren sammenlagt.

Bose QC35 sitter som en drøm på hodet, man kan høre musikk lenge uten å bli klam, og støyreduksjonen er glimrende. Lyden er også meget god, her er alt på stell.

I rolige omgivelser, hvor man sitter stille, finnes det bedre enn Bose. Men det spiller liksom ikke så stor rolle, for denne typen hodetelefoner bruker man absolutt mest på farten. Totalt sett foretrekker vi derfor Bose QuietComfort 35, selv om den ikke er best på alt. Når den får 6 stjerner er det med andre ord ikke fordi den er perfekt, men fordi den fortsatt er klassens referanse når man legger alt sammen.

Les hele testen på lydogbilde.no(Vilkår)