Det å reise er slitsomt, ikke bare fordi vi står opp i otta, og så tvinges til å tilbringe timer inneklemt som sild i tønne. Men også for at duringen fra flymotorene faktisk er anstrengende og utmattende. Som mange forretningsreisende har oppdaget, er løsningen et par støyreduserende hodetelefoner. De analyserer omgivelsenes ulyder og sender en negativ lydbølge inn i hodetelefonene, som dermed faser ut lyden. Men de beste hodetelefonene på markedet er langt fra billige. Det er imidlertid mulig å komme unna betydelig billigere. I denne testen har vi derfor lykkes med å plukke ut seks hodetelefoner som bare koster halvparten av våre referansehodetelefoner. For den som flyr sjeldnere, eller som ikke reiser i like bråkete miljøer, kan de være bra nok. De kan også være til nytte for dem som har en jobb med bråkete vifter og annen trettende bakgrunnsstøy.
Testkriterier
Vi ba produsentene om støyreduserende hodetelefoner som maksimum kostet 2000 kroner. Til tross for at vi har forsøkt å presse ned prisen, er faktisk de fleste av hodetelefonene i testen trådløse. Vi bedømte byggekvaliteten, og hvor lette de var å bruke. Vi noterte tilbehøret som fulgte med, og hvor mye plass de tok i bagasjen. Så hørte vi på lydkvaliteten, med og uten støyredusering aktivert. Hvor effektiv støyreduseringen var, ble bedømt med både kunstig brus fra høyttalere samt i virkeligheten på en flyreise.
Les hele testen på lydogbilde.no
Audio-Technica ATH-ANC70
En umoderne skuffelse
Tross lav prislapp kan denne eldre modellen ikke ta opp kampen mot de nye konkurrentene.
ATH-ANC70 har hengt med en stund, og det blir raskt åpenbart når man sammenligner dem med de øvrige i testen. Der de øvrige kan kjøre med ledning eller trådløst, har de bare ledning. Noe som gjør at de ikke fungerer med alle mobiler. Der de andre kan lades med mobilladeren, må man her huske på å kjøpe AAA-batterier. De andre hodetelefonene låter dessuten bedre, og har bedre støyredusering. En bra prislapp hjelper ikke når man raskt innser hvorfor de er så billige.
Les hele testen av Audio Technica ATH-ANC70
Denon AH-GC20
Solide og kraftfulle
Med kraftige aluminiumbøyler og kompetent støyredusering er Denon en pålitelig reisekamerat.
For den som reiser mye, er det viktig at hodetelefonene er robuste og lette å ta med seg. Med sin ytterst solide konstruksjon føles GC20 som noe man kommer til å ha glede av i mange år. Det er også viktig at støyreduseringen fungerer bra, og ikke ødelegger lyden. Enda en gang oppfyller hodetelefonene kravet. Lyden er kraftfull og basstung, men om man ikke liker dette, kan man heldigvis justere den med mobilappen. Brukervennligheten er imidlertid ikke perfekt, med mange spredte knapper å holde styr på.
Les hele testen av Denon AH-GC20
JBL E65BTNC
Diskré og vellydende
JBL starter bra, og leverer et par fine hodetelefoner med bra lyd og uten større feil.
JBL er ikke kjent for støyreduserende hodetelefoner, så det å lykkes så bra med et par rimelige hodetelefoner er imponerende. E65BTNC hverken ser ut eller føles billige, og byggekvaliteten er bra. De kan foldes ordentlig sammen, men det føles litt rart at man ikke får med noe tilbehør. Skal man bruke dem på en langflyvning, kan de også bli litt ubehagelige i lengden. Men lydkvaliteten er bra, og støyreduseringen er blant de bedre i testen.
Les hele testen av JBL E65BTNC
JVC HA-S90BN
Billige, men middelmådige
Til tross for den lave prisen finnes det bedre alternativer, da ulempene er flere enn fordelene.
Første inntrykket er at HA-S90BN er nette, lette og ser lekre ut. Men inntrykket endrer seg når man innser at det bare er det ytre, og at de i virkeligheten er billig plast. De kan felles sammen for transport, men nettposen som følger med, beskytter ikke mot ublid behandling. Hodetelefonene sitter ganske behagelig, i det minste for kortere reiser. Derimot er lydkvaliteten ganske middelmådig, og støyreduseringen tilhører de mindre effektive i testen. Det finnes bedre alternativer til prisen.
Les hele testen av JVC HA-S90BN
Sennheiser HD4.50 BTNC
Kvalitet til budsjettpris
Sennheiser har slanket det riktige, og beholder mange fordeler fra sine dyrere hodetelefoner.
Sennheiser lager veldig gode støyreduserende hodetelefoner, men da koster de også det dobbelte av HD4.50 BTNC. I denne slankende modellen har man tross alt lykkes å beholde en fin kvalitetsfølelse, pluss at både lydkvaliteten og støyreduseringen tilhører de bedre i testen. Teknisk sett har de altså beholdt alt som er viktig. Prisen man må betale, er at de er litt mer plasskrevende, at bruken ikke er like enkel, og at de ikke er like behagelige i lengden. Målfoto mot Denon.
Les hele testen av Sennheiser HD4.50 BTNC
Urbanista New York
Rimelige og praktiske
Brukervennlige hodetelefoner med bra lydkvalitet, men støyreduseringen er et kompromiss.
Urbanista New York minner mye om Seattle Wireless som vi belønnet med best i test for trådløse budsjetthodetelefoner. De har samme enkle, men robuste konstruksjon, og flott sklifritt belegg. Man får til og med en virkelig bra oppbevaringspose til reisen. De har de mest begripelige knappene i testen, og krever ingen instruksjonsbok. Men fremfor alt er lyden like bra. Forskjellen fra den dyrere testvinneren er at støyreduseringen ikke er like effektiv.