Årets flaggskip fra Huawei er her. Mate 20 Pro er selskapets aller heftigste telefon, og i tillegg til en rekke nyheter bygger den videre på styrkene til P20 Pro, som kom før sommeren, og et årlig utviklingsbudsjett på 30 milliarder dollar.

Det beste kameraet

Huawei Mate 20 Pro bruker kunstig intelligens til å bestemme eksponering og etterbehandling av bilder. Så lenge kameraet er aktivert, kan telefonen kjenne igjen over 500 scenarioer i 20 kategorier og sette eksponeringen etter dette.

Fingerskanneren ligger skjult i skjermen.
Fingerskanneren ligger skjult i skjermen. (Foto: Gunnar Lier)

Mate 20 Pro har som nevnt tre kameraer på baksiden. Et ultra vindvinkelkamera med makro, ett vidvinkel og ett telefoto. Disse har henholdsvis 20, 40 og åtte megapiksler oppløsning og gir fra 0,6 til fem ganger optisk zoom.

Kort fortalt er Mate 20 Pro enda litt bedre enn P20 Pro til å ta bilder. Man kan gå så nært som 2,5 centimeter for nærbilder eller bruke zoom på avstand. Eksponeringene blir jevnt over godt balansert, med klare farger og mye detaljer og skarphet. Portrettfunksjonen er utrolig god.

Selv om Iphone Xs representerte et langt skritt fremover for Iphones billedkvalitet er de fortsatt ikke på høyde med Huawei her.

Eksempelbildene under viser Huawei Mate 20 Pro mot Iphone XS og Samsung Galaxy Note9. I alle scenarioer har telefonene selv fått bestemme eksponeringen. Der fokus er satt manuelt er det satt samme sted.

Design

Mate 20 Pro er en stor telefon og i mange tilfeller må den betjenes med to hender. Skjermen er hele 6,4 tommer diagonalt og holder svært høy kvalitet.

En blank nyhet i telefonen er at fingerskanneren er usynlig og ligger under skjermen, slik at denne ikke tar opp plass på fronten. Skanneren fungerer som før og lyser opp når man skal identifisere seg. I tillegg har Mate 20 Pro 3D ansiktsskanning som måler både form og konturer i brukerens ansikt. Denne er veldig rask og det er kun i enkelte apper man må bruke fingerskanneren.

Vennelading – Mate 20 Pro kan lade en annen telefon ved å legge dem rygg mot rygg.
Vennelading – Mate 20 Pro kan lade en annen telefon ved å legge dem rygg mot rygg. (Foto: Gunnar Lier)

En annen nyhet er at man kan lade en annen telefon med Mate 20 Pro. Dersom den andre telefonen støtter trådløs lading, kan Mate 20 Pro gi fra seg strøm ved å legge telefonene rygg mot rygg.

Både fronten og baksiden av telefonen er buet og gir en symmetrisk og behagelig form. Glasset er herdet og fuktbeskyttelsen er markedsledende (IP68).

Brukeropplevelse

Mate 20 Pro har en utrolig høy ytelse som kun matches av Iphone Xs, avhengig av hvilken testmetode man bruker. Det er uhyre rask respons på alle funksjoner.

Programvaren er også pusset opp i løpet av året. Mange innstillinger er fjernet eller flyttet så det er lettere å sette opp telefonen.

Men det aller viktigste er kanskje batterikapasiteten. Selv med full ytelse aktivert ligger batteriet på mellom 50 og 60 prosent når jeg legger meg. Skrur man ned ytelsen får man enda bedre ytelse. Laderen er i tillegg så rask at man får ett døgn med batteritid med en halv times lading. Telefonens innebygde maskinlæring vil også lære å justere ytelsen dynamisk slik at telefonen over tid vil få enda bedre batteritid.

Konklusjon

Som produktanmelder bruker jeg i hovedsak bare testtelefoner, men det finnes alltid favoritter man faller tilbake på når man ikke jobber med en test. De siste årene har Samsung vært den produsenten jeg har falt tilbake på, men fra nå vil Huawei Mate 20 Pro være den telefonen jeg hadde kjøpt selv. Et glimrende kamera, god ytelse og god batteritid er egenskaper som veier tungt. Og er dette viktig for deg også, er tiden inne for å vurdere et bytte fra den produsenten du er vant til. Huawei Mate 20 Pro er den klart beste telefonen lansert hittil. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne mobilen har flere funksjoner du aldri har sett før
Usynlig fingerskanner, tre kameraer og «vennelading» – Huawei Mate 20 Pro er fullspekket med spennende løsninger.
03:09
Publisert: