Som elev på videregående og student er man i dag langt mer avhengig av laptopen sin enn papir og blyant.

Det er imidlertid ikke likegyldig hvilken type maskin man til slutt tar med seg på skolen, og maskinene bør derfor leve opp til et par ganske spesifikke krav for å kunne klare en skoledag.

Vi har derfor satt opp et par nesten ufravikelige krav til denne testen, slik at maskinene egner seg til en dag på skolen. Den må først og fremst være lett, den kan ikke være for stor og den må ha et batteri som kan klare en hel dag.

Les hele testen på Lydogbilde.no


Acer Swift 5 SF514-52T-56ZX

Acer Swift 5
Acer Swift 5 (Foto: Acer)

Acer Swift er en lekker maskin som gir deg en fremragende touchskjerm og en bærbarhet som er vanskelig å forbedre uten å gå ned i skjermstørrelse. Prosessorkraften er dessuten fin, uten å gi toppkarakter.

Hvis du har veldig lange dager, kan batteritiden bli et problem, da Acer Swift ikke kjører fullt så lenge på en lading som de øvrige. De fleste vil imidlertid kunne klare seg en hel dag uten å måtte ha den kompakte laderen med i vesken.

Les hele testen av Acer Swift 5 SF514-52T-56ZX på lydogbilde.no


ASUS Zenbook 13 UX331UAL

Asus Zenbook 13
Asus Zenbook 13 (Foto: Asus)

Asus Zenbook 13 UX331UAL er en lekker liten maskin, som vil være en trofast skolekamerat i ryggsekken, hvor den er robust nok til å overleve gjennom hele utdannelsen.

ZenBook-en har krefter nok til normalt kontorarbeid (og en Netflix-film i pausen), har et behagelig og lydløst tastatur, og er på alle måter vellykket. Den er imidlertid samtidig den dyreste av de rimelige maskinene, og må likevel som den eneste i gruppen unnvære touchfunksjon på skjermen.

Les hele testen av ASUS Zenbook 13 UX331UAL på lydogbilde.no


HP Envy x360 15-bq181no

HP Envy x360.
HP Envy x360. (Foto: HP)

HP Envy x360 gir deg mye datamaskin for pengene, men det er ikke nødvendigvis noen fordel når det handler om å finne den beste lette bærbare til skolesekken. Med et diagonalmål på 15,6 tommer og en kampvekt på to kilo, er den temmelig klumpete å ha med til alle forelesningene.

På den positive siden teller en meget fin og klar touchskjerm og en utmerket batteritid. Til tross for den tilgjengelige prisen er det dessuten blitt råd til et bedre grafikkort enn hos konkurrentene.

Les hele testen av HP Envy x360 15-bq181no på lydogbilde.no


Lenovo Yoga 520-14IKB

Lenovo Yoga 520.
Lenovo Yoga 520. (Foto: Lenovo)

Lenovo Yoga 520-141KB vinner ingen skjønnhetskonkurranse og krever et par sterke skuldre hvis den skal slepes med rundt hver dag. Vi kommer imidlertid ikke utenom at maskinen koster omtrent det halve av de dyreste modellene, men likevel leverer samme ytelse når vi ser på den rå regnekraften.

Hvis prisen er viktig, kan Lenovo derfor fortsatt anbefales. Det gode tastaturet er dessuten å foretrekke fremfor de helt flate utgavene hos de tynneste konkurrentene.

Les hele testen av Lenovo Yoga 520-14IKB på lydogbilde.no


MacBook 12” 2017

Apple MAckbook 12
Apple MAckbook 12" 2017. (Foto: Apple)

Apples 12” MacBook, er tross sin alder, en av de mest attraktive laptopene for dem som ikke må ha et råskinn av en maskin. Den er rask nok til hverdagsbruk, og takler både bilde- og videoredigering langt bedre enn forgjengeren. Vi hadde imidlertid gjerne sett at Apple hadde lagt til en ekstra USB-C-port.

Velger du den raskeste prosessoren og 16 GB minne for maksimal ytelse fra den lille maskinen, fyker prisen opp til MacBook Pro-nivå. Da er sistnevnte et bedre kjøp.

Les hele testen av MacBook 12” 2017 på lydogbilde.no


Dell XPS 13 9360

Dell XPS 13.
Dell XPS 13. (Foto: Dell)

Den nyeste inkarnasjonen av Dell XPS 13 er en vellykket maskin som gir de fleste ultrakompakte maskiner – inkludert MacBooks – kamp til døren, og enda litt. Med et nesten utrettelig batteri og en fantastisk 3K-touch-skjerm, vil den kunne bli en trofast ledsager for studentene.

Den slags koster, og du kan kjøpe bærbare til hele familien for de samme pengene. Men ikke i denne kvaliteten. Og når man sammenligner med prisen på tilsvarende maskinerer, er vesle XPS 13 faktisk nesten å betrakte som billig.

Les hele testen av Dell XPS 13 9360 på lydogbilde.no


Huawei MateBook X 53019308

Huawei Matebook 5.
Huawei Matebook 5. (Foto: Huawei)

Huawei MateBook X er et glimrende bud på en lett og reisevennlig laptop og et godt alternativ til Apples MacBook. Designen er solid og lekker, og innmaten rask nok til at du kan passe arbeidet på farten.

Men som hverdagsmaskin vil de få portene og den begrensede yteevnen nok kunne irritere, og vi ser på MateBook X som et godt alternativ til en ekstra maskin som du kan ta med på reiser. I dette lyset er prisen dessuten temmelig høy, og det hadde vært fint med et mer effektivt batteri.

Les hele testen av Huawei MateBook X 53019308 på lydogbilde.no(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gråbeins Gadget Guide - Partyhøyttalere
Gråbein finner de beste bærbare partyhøyttalerene til sommerfesten.
01:33
Publisert: