Petter-Børre Furberg (51), som tar over Telenor Norge, har jobbet i konsernet siden 1998.

Han har noe avtroppende sjef Berit Svendsen ikke har, nemlig bred utenlandserfaring.

Furberg har vært administrerende direktør i Telenors selskaper i Myanmar og Bangladesh. Han har også vært finansdirektør og markedsdirektør i det thailandske datterselskapet Dtac.

Syv år i Asia

Her er hans utenlandserfaring:

  • Finansdirektør og markedsdirektør i Dtac i Thailand fra juni 2010 til juni 2013.
  • Administrerende direktør i Telenor Myanmar fra juli 2013 til juli 2016. I perioden august til oktober i 2016 var han også leder for digitale tjenester i Singapore og Bangkok.
  • Midlertidig administrerende direktør i Telenors datterselskap i Bangladesh, Grameenphone.
  • Fra mars i fjor frem til nå har Furberg vært sjef for fremvoksende markeder i Asia (Myanmar, Bangladesh, India og Pakistan).

Liker å se mennesker påta seg nye utfordringer

På sin Linkedin-profil beskriver Furberg sin rolle som leder:

«Som en leder mener jeg min rolle er å inspirere, bry meg om og avle frem menneskene jeg jobber med. Jeg finner stor glede i å se mennesker påta seg nye og større utfordringer».

«Jeg elsker å være en del av team som skaper nye ting og etter min drømmejobb som administrerende direktør i Telenor i Myanmar har jeg blitt med Telenor Digital Business med ambisjon om å ta del i å utvikle nye virksomhetsområder for Telenor», står det på Linkedin.

Petter-Børre Furberg er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Han er også autorisert finansanalytiker. I tillegg har han tatt et semester russisk på Universitetet i Bergen.

Sigve Brekke: – Bred erfaring

– Petter-Børre Furberg har bred erfaring fra ulike lederroller i konsernet, sier konsernsjef Sigve Brekke i en pressemelding tirsdag morgen.

– Han har vært med på å lede etablerte organisasjoner, vært ansvarlig for å bygge opp et mobilselskap fra grunnen av og vært ansvarlig for utvikling av nye produktområder. Jeg er glad for at han har akseptert den krevende rollen som leder av Telenor Norge, sier Brekke.

Han sier at Furberg i likhet med Berit Svendsen er en leder som skaper engasjement og entusiasme.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Jeg gjør så godt jeg kan, i hvert fall
Sigve Brekke om ledelse, innovasjon og Berit Svendsen.
01:40
Publisert: