Prosjektleder Lise Lindberg i Telenor ser mot Nesodden fra konsernets hovedkontor på Fornebu. Hun retter blikket mot sin neste arbeidsplass.

Lindberg har søkt om sluttpakke og fått den innvilget. Nå blir hun medeier i en restaurant på Nesoddtangen.

– Jeg slutter 1. juli, sier Lindberg.

Hun er meget fornøyd med tilbudet fra Telenor.

– Jeg får makspakken. Det vil si 21 måneder, sier Lindberg.

48-åringen har de siste månedene vurdert å gå inn på eiersiden i restauranten «Signalen» på Tangen Brygge på Nesoddtangen sammen med sin samboer.

– Min samboer har drevet «Signalen» i fire år sammen med en annen. Siden nyåret har han drevet den alene. Vi snakket før jul om at det hadde vært morsomt å drive restauranten sammen. Men jeg syntes det var litt skummelt. Så kom tilbudet fra Berit Svendsen. Det var en gavepakke. Sluttpakken blir en god buffer, sier Lindberg.

«Realisere drømmer»

Telenor vil snart legge frem resultatet av nedbemanningen i konsernet.

I begynnelsen av mars fikk samtlige 4000 ansatte i Telenor tilbud om å søke sluttpakke. Administrerende direktør Berit Svendsens mål i Telenor Norge er å redusere bemanningen med 450 årsverk.

Det tallet inkluderer også 200 konsulenter.

– Vi vil i nær fremtid offentliggjøre hvor mange som har fått innvilget sluttavtale. Mitt inntrykk er at flere ser slutt­avtalen som et springbrett til å skifte karrierevei, og noen ser det helt klart også som mulighet til å realisere drømmer de har gått svanger med en stund. Det fører vi på plussiden i en krevende omstillingsprosess, sier Svendsen.

«Lang fartstid»

Lise Lindberg har lang fartstid i Telenor og startet karrieren i selskapet da det het Televerket.

– Jeg begynte å jobbe i Televerket da jeg var 20 somre. Var lei av skole og begynte på regningskontoret i Televerket i Oslo for å ta et hvileår. Hvileåret ble 29 år, sier Lindberg.

De siste fem årene har hun vært prosjektleder i it-avdelingen i Telenor.

– Når du jobber på «Signalen» vil du se rett mot din tidligere arbeidsgiver. Hvordan blir det?

– Det blir litt vemodig. Vil bringe frem mange gode tanker. Jeg får ta en båttur over slik at jeg kan spise lunsj med tidligere kollegaer, sier Lindberg

I tankene forbereder hun seg nå til helgens sesongåpning.

– I år blir det utekjøkken der også. Det blir bare knallbra, sier Lindberg, som vil beholde Telenor-abonnementet:

– Lojaliteten til Telenor er der, vet du.

Les også: Tilbyr 4000 ansatte sluttpakker dnPlus


  Kutt i pengemaskinen dnPlus
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.