4. september sluttet Berit Svendsen i Telenor etter lang tid i selskapet. Hun var da sjef for virksomheten i både Norge og Skandinavia, og det hadde i flere uker blitt skrevet om forholdet mellom henne og konsernsjef Sigve Brekke i mediene. Tillitsvalgte beskrev det som en trist dag da Svendsen sluttet.

Den tidligere Telenor-toppen har holdt en lav profil etter at hun forsvant ut av Telenor, og ikke sagt noe om fremtidsplanene.

Nå kommer hun for første gang med ny informasjon, etter at DN spurte henne om hun kunne være interessert i å overta jobben som NHO-sjef etter Kristin Skogen Lund.

Vil jobbe med teknologi

I en tekstmelding gratulerer Svendsen Lund med ny jobb og takker henne for en «fantastisk innsats», før hun forteller om sin situasjon:

– Jeg har fått utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger og spennende forespørsler etter jeg sluttet i Telenor. Det er nesten litt overveldende. NHO er en veldig viktig organisasjon, men personlig vil jeg fortsette å jobbe med teknologi og endringsledelse fortrinnsvis i næringslivet. Jeg har en spennende erfaring og har fortsatt mye å bidra med fremover, skriver hun.

DN har spurt Svendsen om hva slags tilbud hun har fått og om hun har sagt ja til noe, men har så langt ikke fått svar.

Fikk flere tilbud

Svendsen skal ha blitt tilbudt flere stillinger i Telenor-konsernet slik at hun kunne fortsette, men takket nei til disse.

– Jeg har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Berits egne ønsker, og samtidig sikre utvikling av kompetanse og erfaring både for henne og andre. Jeg har stor respekt og forståelse for at utenlandsoppdrag ikke alltid passer. Nettopp derfor har jeg prøvd å imøtekomme Berits ønsker og behov, sa konsernsjef Sigve Brekke den dagen hun gikk av.

Han opplyste blant annet at et av tilbudene var å overta som styreleder i Telenor Norge og fortsette som sjef for den skandinaviske virksomheten. Tidligere på året skal hun ha blitt tilbudt en stilling i det thailandske datterselskapet Dtac. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik går Jon Ilseng frem for å løpe Oslo Maraton på nøyaktig tre timer:
– Passer fint til å være fartsholder
01:37
Publisert: