Det har ennå ikke gått en måned siden Berit Svendsen sluttet som Telenor, etter at hun ikke kom til enighet med konsernsjef Sigve Brekke og Gunn Wærsted om sin rolle i telegiganten.

Siden har Svendsen sagt lite om hva hennes fremtidsplaner er. Det eneste hintet har vært en melding til DN, der hun avslørte «mange hyggelige tilbakemeldinger og spennende forespørsler». Men så langt har hun ikke villet si noe mer enn det.

Torsdag klokken 15:10 gikk Svendsen på scenen under konferansen DNB NXT på bankens hovedkontor i Oslo, etter å ha blitt introdusert som en av Norges fremste kvinnelige ledere de siste årene.

Det er Svendsens første offentlige opptreden etter at hun sluttet i Telenor. Den valgte hun å gjøre hos banken der hun sitter i styret.

Har ikke bestemt seg

DN snakket med Svendsen etterpå, og spurte om fremtidsplanene. Telenor ønsket hun ikke å kommentere.

– Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre ennå, men når planene konkretiseres så skal dere få vite om det, sier hun.

– Hva slags tilbud har du fått?

– Jeg har fått veldig mange hyggelige henvendelser, også her i dag. Så det synes jeg er veldig flott. Det er veldig spennende. Det er mange spennende små og mellomstore selskaper i Norge som jeg tror har en mulighet til å gjøre det stort, sier Svendsen.

– Vil du jobbe med små og mellomstore bedrifter?

– Jeg vil ha det morsomt, jeg. Og i dag synes jeg det har vært en fantastisk dag med alt det DNB har fått til rundt dette arrangementet og vise frem alle disse spennende selskapene og alt som er mulig i Norge.

– Har du hatt noen dialog med Sigve Brekke etter at du sluttet i Telenor?

– Jeg vil ikke kommentere noen om de interne prosessene i Telenor.

– Kommer du noen gang til å si noe om det som har skjedd i Telenor?

– Jeg skal hvert fall ikke kommentere så mye på det nå, sier hun.

Tingenes internett

Hos DNB snakket Svendsen i 20 minutter om «hvordan tingenes internett vil gjøre det mulig å utvikle tjenester på en mer effektiv møte». Tingenes internett vil si nettverket av gjenstander som kan koble seg til hverandre og utveksle data.

– I min presentasjon skal jeg snakke om noen spennende ting som skal skje i de neste årene, sa Svendsen på engelsk da hun kom på plass.

Hun trakk blant annet frem hvordan man kan benytte seg av droner for å spare kostnader for å drifte tele- og energinettverk.

Fikk flere tilbud

Det har i flere omganger vært bråk rundt Berit Svendsen, Sigve Brekke og Telenor. I 2015 ble Brekke valgt som konsernsjef foran Svendsen, selv etter at daværende næringsminister Monica Mæland (H) hadde understreket behovet for en kvinnelig leder.

Siden august har det blitt kjent at Svendsen i år er blitt tilbudt flere nye jobber i Telenor, men hun klarte ikke å komme til enighet om en løsning med styreleder Gunn Wærsted og Brekke. Svendsen ønsket å fortsette i sin jobb, mens styret og konsernsjefen vil at direktørene skal rotere i stillinger etter tre år.

Petter-Børre Furberg er blitt ny sjef i Telenor Norge, mens Morten Karlsen Sørby har tatt over virksomheten i Skandinavia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kulturministeren: -Det er jo lov å bare se på ting som ganske enkelt er litt hjernedødt også
I dag skrev kulturminister Trine Skrei Grande under avtalen som gjør TV 2 til kommersiell allmennkringkaster
01:36
Publisert: