Det er ikke første gang Ericssons navn dukker opp ved korrupsjonsanklager, men nå viser en gransking som nyhetsredaksjonen Ekot i Sveriges Radio at det var en systematikk i Ericssons metoder på slutten av 90-tallet og i begynnelsen av 2000-tallet. Bestikkelser forekom ofte for å vinne kontrakter, forteller flere tidligere sjefer.

Blant annet finnes det dokumenter og vitneforklaringer som peker ut Costa Ricas tidligere president Miguel Ángel Rodríguez som mottaker av 2,5 millioner kroner, samtidig som Ericsson var midt inne i en konkurranse om en større statlige telekomkontrakt i landet.

Ericsson har ikke ønsket å stille til intervju, men skriver i en epost til Ekot at selskapet har nulltoleranse for korrupsjon. Rodríguez nekter for at han skal ha tatt imot bestikkelser, formidler han via sin advokat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.