I 2019 skal flere land utbygge sine 5G-nettverk. Nå ønsker EU å styrke involverte selskapers sikkerhet på grunn av frykten for dataspionasje fra Kina, og ønsker strengere overvåkning av kinesisk cyberaktivitet, skriver Financial Times.

EU-diplomater uttaler til avisen at USA, Japan og Australia er blant landene som har uttrykt spesiell bekymring over kinesisk cyber-aktivitet. USA har allerede siktet to kinesiske statsborgere for å være involvert i et hackerangrep mot EUs diplomatiske kommunikasjonssystem, ifølge avisen.

I slutten av desember uttrykte den britiske forsvarsministeren Gavin Williamson stor bekymring for at kinesiske Huawei er engasjert i utbyggingen av 5G-nettet i Storbritannia.

Den samme uroligheten er også blitt fremmet i Norge. I et skriftlig svar som justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sendte til Senterpartiets Sigbjørn Gjelsviks (Sp) før jul, opplyser han om at regjeringen varsler tiltak som kan gjøre det vanskeligere for mobiloperatørene å velge kinesiske Huawei som leverandør til bygging av 5G-mobilsystemet. Årsaken er frykten for dataspionasje. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Ex on the beach»-deltager Henrik Elvejord Borg forteller hvordan man kommer på skjermen og hva det koster personlig: -Jo sykere, jo bedre
I 20 år har reality-tv vært å se i norsk fjernsyn.
01:42
Publisert: