Telenor og Telia får større konkurranse på fiber. Oppkjøpsfondet EQT Infrastructure har en intensjon om å fusjonere Global Connect og IP-Only som de eier. De to selskapene legger bredbånd med nesten ubegrenset nettkapasitet med høyhastighet for mobil- og datatrafikk.

«Vi vil fusjonere Global Connect og IP-Only for å skape den ledende leverandøren av digital infrastruktur og tjenester til privat og offentlig sektor samt forbrukermarkedet i Norden og Nord-Tyskland», sier Martin Lippert, konsernsjef i Global Connect i en pressemelding.

Han har fått til oppgave å lede den samlede organisasjonen.

«Vi blir en ekte «game changer» i markedet. Nå ser jeg frem til å komme i gang», sier Martin Lippert i meldingen

Det fusjonerte selskapet vil få 1600 ansatte i Norge, Sverige, Danmark og i Tyskland. I Norge har Global Connect 450 ansatte. Sistnevnte selskap fusjonerte med norske Broadnet i 2018.

Det nye planlagte fiberkonsernet har til sammen 110.000 bedriftskunder og 280.000 husstander som er tilkoblet deres nett med 58.000 kilometer med fiber. Omsetningen vil utgjøre rundt 500 millioner euro – rundt fem milliarder kroner.

Global Connect er den eneste aktøren foruten Telenor og Telia som har et landsdekkende fibernett i Norge. Årlig investerer selskapet rundt 1,5 milliarder kroner i fiber i Norge.

«Vi er imponert over utviklingen i Global Connect og IP-Only, og vi anser en fusjon som et naturlig neste steg i vår strategi om å bygge den ledende, nordeuropeisk leverandøren av integrert, digital infrastruktur. Den samlede organisasjonen vil få en unik posisjon i regionen», sier Daniel Perez, partner i EQT Partners og investeringsrådgiver for EQT Infrastructure i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.