«Telenor er interessert i utstedelsen av en tredje lisens på Filippinene. Forhåpentlig kan vi delta her, sier regional visedirektør Shanshil Ahmed Shibly i Grameenphone, ifølge Philippine Daily Inquirer», melder TDN Direkt.

De filippinske myndigheter planlegger å utstede en tredje lisens i landet. I dag har Filippinene et duopol på mobilnettsiden.

– Vi bekrefter at vi følger utviklingen i Filippinene, og har hatt noen av våre ansatte i landet i noen uker for å se på eventuelle muligheter, men det betyr ikke at vi vil ha en lisens i landet, sier Atle Lessum, kommunikasjonsdirektør i Telenor.

«Det er restriksjoner»

Han legger til at Telenor har Sørøst-Asia som et satsingsområde og undersøker de forskjellige markedene i regionen.

– For å forstå prosessen myndighetene i Filippinene ser for seg med utstedelse av nye mobillisenser, og med tanke på den posisjonen vi har i regionen, er det naturlig at vi vurderer forholdene, sier Lessum.

Telenor er i dag mobiloperatør i Bangladesh, Pakistan, Myanmar, Thailand og Malaysia og har til sammen 165 millioner mobilkunder i Asia.

Lessum understreker at myndighetene i Filippinene stiller spesifikke krav blant annet overfor utenlandske investorer.

– Det er restriksjoner som vi trenger klarhet i. Derfor gjør vi grunnarbeid for å kunne ta beslutninger.

Filippinene krever blant annet at utenlandske selskaper har med seg lokal partner i landet. Tidligere har myndighetene krevd at de lokale investorene skal ha majoritetsandel i virksomheter i landet hvor utenlandske selskaper er medeiere.

Filippinene ledes av den frittalende presidenten Rodrigo Duterte.

– Vurderer Telenor også den politiske situasjonen i landet?

– Det er ikke naturlig for oss å gi noen kommentarer til det, sier Lessum.

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor har flere titall milliarder kroner til rådighet for eventuelle storsatsinger.
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor har flere titall milliarder kroner til rådighet for eventuelle storsatsinger. (Foto: Aleksander Nordahl)

Kontantbeholdning

Telenor sitter på en stor kontantbeholdning etter salget av mobilselskaper i Bulgaria, Ungarn, Serbia og Montenegro og en aksjeandel mobilbankvirksomhet i Pakistan. Salgene tilfører Telenor nesten 30 milliarder kroner.

Noe av de ekstraordinære inntektene deles ut til eierne. I disse dager betaler Telenor et ekstraordinært utbytte på rundt 6,5 milliarder kroner.

Analytiker Frank Maaø tror ikke Telenor vil gå inn i Filippinene.

– Vi tror ikke det blir aktuelt. Mange av de betingelsene myndighetene i landet stiller, er ikke i samsvar med Telenors retningslinjer, sier Maaø,

Ifølge TDN Direkt er fristen for å levere inn bud på mobillisensene i Filippinene satt til 5. november.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hey, Mercedes! Take me home!
Nå kan du snakke med minstemann i Mercedes-søskenflokken, A-klasse. Se hvordan det gikk i vår test.
01:48
Publisert: