Oslo: Partileder Trine Skei Grande (V) oppfordrer næringsminister Monica Mæland til å finne en kvinne etterfølger for styreleder Svein Aaser i Telenor.

– Jeg har ingen navn, men jeg oppfordrer statsråden til å lete etter en kvinne. Telenor trenger det nå, sier Skei Grande.

Skipsreder Elisabeth Grieg fra Bergen har tidligere vært svært kritisk til kvinneandelen i Telenors konsernledelse. Hun var fredag utilgjengelig for kommentar.

Telenor-ansatt Maria Archontoulis var nylig med på å opprette et uavhengig kvinnenettverk i teleselskapet som, foruten å fungere som møteplass, skulle sørge for intern påvirkning i Telenor Norge. De vil øke kvinneandelen i selskapet generelt, og særlig i lederposisjoner.

– Jeg har ikke reflektert over hvem som bør bli ny styreleder i Telenor. Jeg synes absolutt det burde være flere kvinner i styret, men det er ikke opp til meg å bestemme, sier Archontoulis.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.