På Bygdøy i Oslo går Ola Kvisgaard og Hans Magnus Borge med hunden Pluto og sjekker mobildekningen. Den er så dårlig at det nytter ikke å benytte telefonen med Telenor-abonnement inne i husene.

– Her har 50 husstander elendig mobildekning med Telenor. I området er nok rundt 100 husstander berørt, sier Kvisgaard som bor i Dorthes vei.

«Ut på terrassen»

Mobildekningen i området er så elendig at når beboerne får gjester med Telenor-abonnement, blir de advart.

– Vi ber gjestene gå ut på terrassen dersom de skal ringe noen. For å kunne føre en samtale i boligen har jeg måttet installere en ip-telefon med Get. Jeg vil ikke ha Telenor i ren protest, sier Kvisgaard.

Han er en aktiv lokalpolitiker og sitter i Oslo bystyre som fraksjonsleder i helse- og sosialkomiteen og er leder av Frogner Høyre. Kvisgaard er oppgitt over at landets største mobilaktør har så dårlig mobildekning på Bygdøy.

– Det til tross for at Oslo kommune er en ja-kommune som ikke hindrer mobilselskapene å sette opp basestasjoner, sier Kvisgaard.

De har tatt opp mobilproblemet med Telenor.

– Vår tålmodighet tar snart slutt, sier Borge, som har anskaffet seg en NetCom-telefon til privat bruk.

«Strålefare og motvilje»

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor er også oppgitt over problemene selskapet har på Bygdøy.

– Det er frykt for strålefare og motvilje mot å sette opp basestasjoner og antenner der vi trenger det. Eksempelvis har vi prøvd å sette opp en basestasjon rundt Bygdøy skole som ville ha løst problemet, men har ikke lykkes. Det har vært veldig sterke reaksjoner fra foreldrerådet på skolen som følge av frykten for stråling. Vi har gitt opp der, sier Amundsen.

Leder av foreldrerådets arbeidsutvalg på Bygdøy skole, Kari-Ann Grov Heggem, understreker at utvalget ikke har behandlet noen søknad fra Telenor etter at hun tiltrådte høsten 2013.

– Jeg er ikke kjent med noen henvendelser fra Telenor, og vi vil vurdere en eventuell søknad, sier Heggem

Dekningsdirektøren legger til at Netcom har bedre dekning i området fordi selskapet har satt opp en antenne på en radioamatørs mast.

– Men der er det ikke plass til oss, sier Amundsen.

Han opplyser at selskapet nå har fått grønt lys til å etablere seg i området.

– Det ser endelig ut at det går mot en løsning i området. Dermed kan en 15 års lang kamp være historie i løpet av året, sier Amundsen.

Les også:
Nå får «bare» 30 prosent toppkarakter
Bare 2 av 10 nordmenn tror på dårligere økonomi i 2015
- Hvor var Jonas Gahr Støre da Stoltenberg solgte Norge?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.