Selskapet er uglesett av amerikanske myndigheter og ilagt sanksjoner for påståtte kontakter med regjeringen i Beijing. Striden rundt Huawei har vært med på å skjerpe handelskrigen mellom USA og Kina.

Kuttene er ventet å ramme Huaweis forsknings- og utviklingsavdeling, Futurewei Technologies, som driver flere laboratorier rundt om i USA. Divisjonen har i dag rundt 850 ansatte, men flere hundre kan bli oppsagt, melder Wall Street Journal.

Flere av de kinesiske ansatte i USA skal ha fått tilbud om å beholde jobben, forutsatt at de flytter tilbake til hjemlandet.

Det kinesiske telekomselskapet står på en amerikansk svarteliste som betyr at amerikanske selskaper ikke kan drive forretninger med det uten spesiell lisens. Huawei er verdensledende på utbygging av neste generasjon mobilnett, men er utestengt fra det amerikanske markedet.

President Donald Trump arbeider iherdig for å overbevise USAs allierte om å vende Huawei ryggen, men i forrige uke ble lille Monaco det første europeiske landet som lanserte sitt 5G-nett basert på teknologi fra Huawei.

Under G20-toppmøtet i Osaka i mai lettet Trump litt på trykket. Han forsikret den kinesiske presidenten Xi Jinping om at tiltakene vil bli myket opp noe, så lenge utstyr solgt til Huawei ikke truet amerikanske sikkerhetsinteresser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.