Tyskland åpnet sin 5G-auksjon tirsdag. Den er ventet å pågå i flere uker og skaffe til veie 3–5 milliarder euro (29-48 milliarder kroner).

De nåværende mobilnett-operatørene Deutsche Telekom, Vodafone og Telefonica, samt nykommeren Drillisch, deltar.

I sikkerhetskravene som stilles til selskaper som deltar i auksjonen, heter det at tilbyderne må være «pålitelige». Huawei er ikke nevnt.

Målet er at minst 98 prosent av landets innbyggere har tilgang til raskt mobilnett innen utgangen av 2022.

I nabolandet Danmark stenges Huawei ute. Teleselskapet TDC har valgt å rulle ut sitt 5G-nettverk i samarbeid med svenske Ericsson, opplyste TDC tirsdag.

Det lå lenge i kortene at Huawei skulle få en rolle i det danske 5G-nettverket, etter at Ericsson i 2013 ble skrotet av TDC til fordel for en seksårig kontrakt med Huawei.

Eksisterende Huawei-utstyr, som er del av dagens danske mobilnettverk, blir faset ut etter hvert som det nye 5G-nettet bygges ut.

Huawei er i flere land mistenkt for å bringe videre opplysninger til den kinesiske stat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Anita Hoemsnes: Jobbe deltid noen år? Så mye taper du i pensjon
00:59
Publisert: