Mens Kina kjemper med nebb og klør for å få Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou hjem fra Canada hvor hun ble pågrepet etter arrestordre fra USA, sliter Huawei samtidig med å få innpass i viktige land.

Huawei er nok mest kjent for å være verdens største produsent av smarttelefoner, men er også i ferd med å bygge ut 5G-nett.

Det har vist seg å møte på stadig flere problemer.

Gjør nettverket utilgjengelig

Allerede har USA, Japan, Australia og New Zealand lagt ned forbud mot at Huawei kan være med i konkurransen om å rulle ut infrastruktur til 5G i landene. Tyskland er også i ferd med å granske Huawei og vurderer et mulig forbud. Delegasjoner fra USA skal ha vært på rundreise i verden for å presse på for å utestenge det kinesiske selskapet.

Nå er også Frankrike i ferd med å fryse ut Huawei, skriver Bloomberg Technology.

Frankrike vil ikke utestenge selskapet direkte, men vurderer å legge til systemer på sine «high-alert»-lister over kritiske deler av telenettverket som rent strategisk retter seg mot Huawei.

Ifølge 15 personer Bloomberg har snakket med som har kjennskap til president Emmanuel Macrons planer om å innføre strengere reguleringer, blir deler av landets infrastruktur ganske enkelt gjort utilgjengelig for Huawei gjennom rettslige og regulatoriske endringer.

– Svaret er nei

I tillegg til å produsere telefoner, selger Huawei blant annet også antenner, rutere, programvare, utvikler enheter for tingenes internett og for skylagringstjenester. Mye av dette selges i det franske markedet.

Huawei legger ikke frem regnskapstall for hvert enkelt land, men ifølge Bloomberg blir Frankrike kalt et av selskapets viktigste markeder.

Europa, Midtøsten og Afrika sto i fjor for 27 prosent av selskapets totale salg. Til sammenligning utgjort salg i USA 6,5 prosent.

Frankrike var et av de fem første landene hvor Huawei testet ut 5G-nettverk. Selskapets visedirektør i Frankrike, Minggang Zhang har forsøkt å dysse ned viktigheten av det franske markedet.

– Hvis enkelte deler blir klassifisert som kritiske, trenger vi absolutt å være i de segmentene? Svaret er nei. Vil vi absolutt være i de segmentene. Svaret er nei, har han sagt i et intervju, ifølge Bloomberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: De har kjempet mot juleshoppingen siden 1992, med lite hell
DNs politiske julekalender | Luke 14: Kjøpefri jul?
00:00
Publisert: