– Stillingen Bundesnetzagentur tar er at ingen utstyrsleverandør, inkludert Huawei, burde, eller skal være spesifikt ekskludert, sier Jochen Homann, sjef for det tyske statlige nettverksorganet Bundesnetzagentur, til Financial Times.

Dette er så langt det tydeligste signalet Tyskland har gitt på at Huawei ikke kommer til å bli utestengt fra 5G-utbygging i landet.

Under press fra USA

USA har flere ganger oppfordret europeiske land om å utestenge Huaweis teknologi fra bygging av 5G-infrastruktur. Argumentasjonen har hele tiden vært at kinesiske myndigheter kan bruke Huaweis teknologi til å bedrive spionasje eller cybersabotasje.

Forrige måned sendte endog den amerikanske ambassadøren til Berlin et brev til den tyske regjeringen der det ble advart om at USA vil vurdere å trappe ned etterretningssamarbeidet med Tyskland dersom Huawei får konkurrere om 5G-utbygging, skriver Financial Times.

Ikke funnet bevis

Blant annet har Australia og New Zealand allerede utestengt Huawei fra deler av telekominfrastrukturen sin etter press fra USA. Amerikanske myndigheter har hevdet at Huaweis teknologi utgjør en sikkerhetstrussel. Dette har Huawei nektet for.

Homann i tyske Bundesnetzagentur sier til Financial Times at de ikke har funnet grunn til å mistenke at teknologien utgjør en trussel.

– Bundesnetzagentur har ikke mottatt noen konkrete indikasjoner mot Huawei. Ei kjenner vi heller til andre organer i Tyskland som har mottatt noen pålitelige indikasjoner, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.