Siste dag i hver måned sitter mange norske mobilkunder med innkjøpt data som de ikke får brukt. Nå vil selskapet som utfordrer de to store norske mobilaktørene gjøre noe med dette.

«Data rollover»

Fra fredag av sender selskapet melding til sine mobilkunder om at selskapet innfører «data rollover».

«Hvorfor betale for noe du ikke bruker? Det synes vi er feil, derfor lanserer vi Data Rollover slik at du ikke mister det du allerede har betalt for hver måned», proklamerer selskapet.

Data Rollover betyr at ubrukt data følger automatisk med til neste måned.

– Den dataen våre mobilkunder ikke bruker i løpet av en måned kan de ta videre gratis til neste måned. Slik kan det fortsette frem til det dobbelte av kundenes datapakkestørrelse, sier Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.

Tilbudet gjelder fra mars.

«Annerledes utfordrer»

Ledelsen i Ice understreker at de ikke vil bli som de vanlige mobilselskapene.

– Ice skal bli en annerledes utfordrer, sier Helgaker.

Han vil ikke at selskapet skal dytte på kundene med større datapakker som de kanskje ikke behøver.

– Vi vil unngå de tradisjonelle måtene å selge produktene på med skjulte gebyrer som flår kundene. Og det er veldig mange mobilkunder som ikke bruker opp datapakkene de kjøper, sier Helgaker.

– Hvorfor gjør dere dette?

– Vi har en stor tro på å skille oss ut som operatør. Samtidig er dette en investering som vi tror betaler seg gjennom fornøyde og lojale kunder som vil oss vel, sier Helgaker.

«Følger med»

Ledelsen i Telia Norge vil foreløpig ikke innføre lignende tiltak.

«Vi følger kontinuerlig med på hva som rører seg i ulike markeder, både nasjonalt og internasjonalt, og tester hele tiden ut nye og innovative produkter og løsninger», skriver Henning Lunde, kommunikasjonsdirektør i Telia Norge i en epost.

Han legger til at selskapets kunder er flinke til å tilpasse seg eget databruk.

«Vi ser at tendensen er at flere kunder beveger seg oppover og kjøper abonnement med mer data inkludert når de har behov for det. Når det er sagt vurderer vi fortløpende hva våre kunder etterspør, så vi får se hva tiden bringer» skriver Lunde. 

Bygger mobilnett

Ice bygger et nytt mobilnett i Norge. Rett før jul fikk selskapet inn 800 millioner kroner for videre nettbygging.

– Vi dekker nå 40 prosent av den norske befolkningen. Målet vårt er 80 prosent, sier Helgaker.

Selskapet har etter det Dagens Næringsliv forstår mellom 250.000 og 400.000 mobil- og bredbåndskunder.

Bak Ice står en av verdens rikeste menn, Leonard Blavatnik. En ukrainsk dollarmilliardær som ifølge magasinet Forbes har en anslått formue på 15,3 milliarder dollar (125 milliarder kroner).

Blavatnik kontrollerer selskapet Access Industries, som igjen er hovedaksjonær i holdingselskapet i Ainmt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Norge skal kjøpe ubåter fra Tyskland
Regjeringen har bestemt seg for å samarbeide med det tyske selskapet ThyssenKrupp i anskaffelsen av nye ubåter.
06:14
Publisert: