Cecilie B. Heuch (51) er utnevnt til konserndirektør og HR-sjef i Telenor med virkning fra 1. desember. Det melder selskapet i en børsmelding mandag. 

Heuch erstatter dermed Jon Erik Haug som vil forbli i sin nåværende rolle til Heuch tiltrer.

– Internasjonal erfaring er avgjørende i Telenor. Og nå får vi en konserndirektør med lang internasjonal erfaring, sier kommunikasjonssjef Severin Roald i Telenor til DN. 

Heuch blir medlem av Telenors konsernledelse og kommer til å rapportere til konsernsjef Sigve Brekke. 

Telenor har tidligere fått skarp kritikk fra styreleder Gunn Wærsted om selskapets skjeve kjønnsfordeling, men har de siste par årene fått flere kvinner inn i ledergruppen. Med Heuch som ny konserndirektør øker dermed andel kvinner i ledelsen seg ytterligere. 

– I et stort internasjonalt selskap som Telenor er mangfold veldig viktig. Vi er veldig fornøyd med at kvinneandelen øker til fem av 12, sier Roald. 

– Var det noe dere tenkte på i ansettelsen?

– Det som er viktig for oss er mangfold, og Heuch var den beste kandidaten, sier Roald. 

Heuch kommer fra stillingen som HR-sjef i DNV GL, tidligere kjent som Veritas, der hun har vært siden 2006. 

Hun har også tidligere hatt ulike lederstillinger i Norsk Hydro, inkludert fire år som Business Manager og Business Development Managager i Hydro Agri, som i dag heter Yara. 

Nåværende konserndirektør Jon Erik Haug trekker seg etter 21 år i Telenor og fem år som konserndirektør, og søker seg nye muligheter, ifølge meldingen. (Vilkår)

Da hun ble nestleder i NHO, ga toppsjefen et kjempestrengt råd hun mener hun trengte å høre
– Det er det viktigste vi kan gjøre for å få flere kvinnelige toppledere.
02:12
Publisert: