Konsernsjef Eivind Helgaker i Ice Group skal få selskapet på Oslo Børs.

– Vi håper på en notering før jul, men nå skal bankene først snakke med investorer, sier Helgaker.

Samtidig planlegger ledelsen å hente tre milliarder kroner fra eksisterende og nye investorer. Midlene skal styrke selskapets konkurranseevne i det norske mobilmarkedet.

– Nå skal vi fortsette å utfordre og ta nye markedsandeler. Pengene skal brukes til nettutbygging slik at vi klarer å dekke 95 prosent av befolkningen. Da får Norge en tredje mobilnettaktør som landet ikke har hatt fått før, sier Helgaker.

Dobler antall stasjoner

I dag har selskapet bygget et mobilnett som dekker 83 prosent av befolkningen med i underkant av 2000 basestasjoner. For å dekke hele befolkningen har Ice inngått en leieavtale med Telia for bruk av deres mobilnett.

– Vi skal ha opptil 4000 basestasjoner. Mens vi produserer 65 prosent av trafikken selv i dag, skal andelen opp til 90 prosent. Før vi bygget nettet kjøpte vi 100 prosent av trafikken av Telia. Med en dobling av basestasjoner vil vi bruke mye mindre av Telias mobilnett, sier Helgaker.

Halvveis til mål

Ice har vært en pionér i Norge på mobilt bredbånd for rutere etter å ha overtatt 450-frekvensene som Telenor tidligere hadde.

I desember 2013 vant Ice overraskende frekvensauksjonen foran Tele2 for bygging av 4G-nett. Ice har en sterk økonomisk støttespiller i dollarmilliardæren Len Blavatnik som hovedaksjonær i selskapet Access Industries. I Icer Group har han nå kontroll gjennom eierselskapet AI Media Holdings.

Ice har i dag 566.000 kunder i Skandinavia, hvorav rundt en halv million i Norge. Ifølge ledelsens ambisjoner har selskapet kommet halvveis til målene.

– Vi skal ha 20 prosent av mobilbrukerne i Norge, sier Helgaker.

– Og hva vil det si?

– Totalmarkedet er rundt 5,5 millioner, så det tilsier 1,1 millioner kunder. Målet er å øke gjennomsnittsinntekten per kunde med 30 prosent til 300 kroner. Om noen år skal vi ha en margin på 35 prosent av driftsresultatet før avskrivninger, sier Helgaker.

Ice taper fortsatt penger, men underskuddet minkes. Samtidig øker inntektene. I tredje kvartal økte omsetningen i Skandinavia med over 21 prosent til 405 millioner kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet før avskrivninger ble på minus 73,1 millioner kroner mot minus 101,1 millioner ved samme kvartal i 2017.

– Og når vil Ice tjene penger på driften?

– Nå henter vi kapital for å kunne levere på strategien vår om å bygge et landsdekkende nettverk og for å finansiere vekst frem til positive resultater, sier Helgaker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjell Inge Røkke hylles som «original gangster» i denne litt annerledes bursdagsgaven produsert av rapperen Oral Bee, hans kompanjong Mr. Pimp Lotion og operasanger Didrik Solli-Tangen
03:53
Publisert: