Onsdag ettermiddag avduket Samsung smarttelefonen Note 8. Forgjengeren Note 7 sto for en av de største skandalene i moderne mobilhistorie etter at rundt 150 eksemplarer begynte å brenne.

Saken kostet Samsung store økonomiske tap og en svikt i omdømmet, men norske innkjøpere dveler ikke lenger ved Note 7-skandalen.

– Vi tar inn store mengder av Note 8 og har klokkertro på produktet etter at våre innkjøpere fikk det demonstrert for litt siden, sier kommunikasjonssjef Øystein A. Schmidt i Elkjøp. 

Han sier det har vært en del henvendelser i butikkene etter telefonen og at Elkjøp merker en trend hvor stadig flere ønsker telefoner med stor skjerm.

– Vi regner med omtrent like stort salg av denne modellen som Iphone 7+, men vi venter mer av Note 8 enn Iphone 8+, som det er mest nærliggende å sammenligne med. Etterspørselen fra kundene viser at mange anser utfordringene med batteriet på forgjengeren for å være et engangstilfelle, sier Schmidt.

Konkurrerer internt

Telenor merker også stor interesse for Note 8.

– Siste lansering av Note viste meget godt forhåndssalg, så vi er positive til Note 8 – som vil være en av de aller beste mobilene man kan få tak i, sier kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor Norge.

Han tror imidlertid Note 8 må konkurrere ikke bare med Iphone 7+, men også andre Samsung-modeller.

– Det har vært en enorm økning i salg av store pluss-modeller de siste årene og vi tror Note 8 kan bli en suksess. Samtidig kan alternativet Galaxy S8+ ta litt av Note-segmentet, sier Krokan.

«God historikk»

Telia tror kundene er klare for en ny Note-modell.

– Vi treffer tradisjonelt sett bra med dette produktet og har god historikk på tidligere lanseringer. Med andre ord både håper og tror vi at kundesegmentet for Note er klare og sugne på en ny lansering og at dette blir en suksess, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian Fredheim i Telia Norge.

Telia regner med å tømme hyllene for Note 8.

– Generelt kan vi si at vi har store forventninger til Note 8-lanseringen, dog ikke på tilsvarende nivå som under de ordinære Galaxy-lanseringene. Note 8 treffer et smalere segment og produktet forventes å ha en høy grunnpris. Likevel forventer vi å selge de volumene vi får inn og ha ventelister ved levering, sier Fredheim.(Vilkår)

Johaug: - Føler meg urettferdig behandlet
Seiser Alm, Italia - Therese Johaug møtte pressen etter at dommen fra CAS ble kjent tirsdag. Der kom det frem at Johaug utestenges i 18 måneder, noe som gjør at hun ikke får vært med i OL.
02:08
Publisert: