Telenor lanserer i dag konseptet Yng (uttales young) som er en serie mobilabonnement som kun er tilgjengelig for dem mellom 18 og 28 år.

– Denne brukergruppen har egne krav. De er kvalitetsbevisste, men de vil ha lav pris. I tillegg bruker de telefonen annerledes enn andre grupper og må ha tilpassede pakker, sier Thomas Barre, leder for Telenor Yng.

Blant annet tilbyr Telenor alle Yng-abonnenter fri strømming av musikk fra Spotify, Tidal, Apple Music og Google Play Music.

– Bruker du en av disse tjenestene i Norge eller EU vil det ikke telle av datakvoten i abonnementet. Vi holder en åpen dør her og det er mulig for andre tjenester å bli med også, sier Barre.

Vanlig oppbygning

Telenor har etter sammenslåingen med djuice rundt 220.000 brukere mellom 18 og 28 år. Det totale markedet for målgruppen i Norge er rundt 750.000 abonnenter.

– Vi vil gjerne vokse i segmentet og har ikke vært spesielt sterke her før. Nå håper vi det endrer seg, sier Barre til DN.

For øvrig er Yng bygget opp ganske vanlig. Man får fri tale og sms og en datapakke. Men Yng-brukerne kan også velge å bytte bort samtaler mot mer data.

– En gang per måned kan man velge å bytte fra fri tale til 60 samtaler og én GB ekstra data. Tar man mer enn 60 samtaler den måneden koster hver samtale en krone, sier Barre.

Det er fem abonnement å velge mellom i Yng-porteføljen. Disse varierer fra to til tolv gigabyte per måned.

Yng-abonnentene får også data rollover, som lar dem spare inntil én månedskvote ubrukt data til senere.

Egen Swap

For Yng-kundene tilbyr Telenor også en egen variant av Swap. Swap er et konsept hvor man betaler en månedlig pris mot å kunne bytte mobil hvert år.

– Vi er veldig fornøyde med Swap-konseptet, det har vært veldig vellykket for oss. Butikkene sier at de ikke trenger å informere om det lenger, kundene kommer og spør selv, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenor Mobil i Norge til DN.

Yng-kunder som velger Swap vil i tillegg få en forsikring inkludert i prisen som dekker tap, tyveri og vannskade.

– Vi kan ordne ny telefon til kundene i hele Europa en dag etter at skaden er meldt inn, sier Barre.

Hør DNs podkast Finansredaksjonen om Snapchat.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sony lanserer supersaktefilm
Sony viser frem sin nye super saktefilm og automatiske bildefunksjon.
01:59
Publisert: