Ifjor vår ble over en halv million mobilkunder flyttet fra Telenors til Telias mobilnett i Norge. Overføringen skjedde etter at Telia kjøpte Tele2 Norge og dets virksomheter for 4,6 milliarder ­kroner. Ett år i forveien inngikk Tele2 Norge en leieavtale med Telenor om bruk av Telenors mobilnett for Tele2s virksomheter OneCall og Network Norway.

Avtalen, som ga Telenor årlig rundt en halv milliard kroner i leieinntekter, hadde klausuler om eventuell oppsigelse under avtaleperioden. Disse punktene tolker selskapene ulikt.

«Mest ryddig»

Nå krangler Telenor og Telia Norge om det skal betales ekstra ved flytting av mobilkundene eller ikke.

Etter det DN forstår, strides selskapene om en regning på 34 millioner kroner. Telenor krever at Telia Norge betaler forfalte fakturaer og trekker den svenske konkurrenten for retten.

«På bakgrunn av at Telia, tross betalingsvarsler og kontakt mellom partene, fortsatt ikke har gjort opp de utestående beløpene, mener vi at det er mest ryddig å prøve saken i domstolen», skriver kommunikasjonssjef Kristine Meek i Telenor Norge i en epost.

Asker og Bærum tingrett skal behandle saken i januar 2017.

Juridisk direktør Frode Lillebakken i Telia Norge understreker derimot at Telia har betalt for Tele2s bruk av Telenors nett frem til mobilkundene ble flyttet.

«Vi mener Telenor ikke har rett til å kreve betaling etter at kundene sluttet å bruke Telenors nett», skriver Lillebakken i en epost.

Han legger til at Telenor hevder at Telia må betale også for den perioden Telias kunder ikke brukte Telenors nett.

«På dette punktet er partene grunnleggende uenige», skriver Lillebakken i eposten.

«En enkel sak»

Telenor mener denne saken ikke er vanskelig.

«Slik vi ser det, er denne saken enkel. Vi hadde en avtale med Tele2 om kostnader ved at deres kunder brukte vårt nett, såkalt nasjonal gjesting. Denne avtalen gjaldt frem til 31. mars 2015. I mellomtiden kjøpte Telia Tele2, og da er det dem vi henvender oss til for et oppgjør knyttet til denne ­avtalen», skriver kommunikasjonssjef Kristine Meek i Telenor Norge i en epost.

Hun legger til at avtalen inneholder en klausul om hvordan ­partene skal forholde seg til ved flytting av kunder fra Telenors nett til et annet nett.

«Avtalen har vi fulgt. Det er Telenors klare oppfatning at prisbestemmelsene i avtalen kommer til anvendelse også i en overføringsfase», skriver Meek i eposten.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.