Det lille mobilselskapet Chilimobil har inngått en ny avtale med Telia om leie av den store teleoperatørens nett i to nye år.

– Vi velger Telia fordi de tilbyr den aller beste kombinasjonen av dekning, hastighet og pris for våre kunder, og anslår at avtalen har en samlet verdi på 500 millioner kroner for Telia, sier administrerende direktør Lars Ryen Mill i Chilimobil.

«Kjenner oss ikke helt igjen»

Det beløpet stiller Telia spørsmålstegn ved.

– Vi setter selvfølgelig pris på at Chilimobil velger oss igjen og bekrefter at vårt 4G-nett er attraktivt, men anslaget får stå for Chilis regning. Vi kjenner oss nok ikke helt igjen i summen, sier kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia Norge.

Sjefen i Chilimobil understreker at estimatene legger vekt på vekst i kundemassen og høy inntekt per mobilkunde.

– Våre kunder bruker mer data enn vanlig mobilkunder noe som gir høyere inntekt per mobilkunde enn gjennomsnittet, sier Ryen Mill.

– Men Telia tror ikke dere vil være så innbringende for dem som dere tror?

– De har undervurdert oss tidligere.

Chilimobil femdoblet kundemassen i fjor – fra 9000 til 47.000 kunder.

– I år budsjetterer vi med å ha rundt 80.000 kunder ved utgangen av året, sier Ryen Mill.

Selskapet var nærmest en liten mygg før det på forsommeren lanserte abonnementet «Fri data» med en begrensing på 1000 GB per måned for 399 kroner. Ingen andre mobilselskaper var i nærheten.

Selskapet har siden i sommer vært i konflikt med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Teleregulatøren mener selskapet bryter med regelverket om nettnøytralitet. Striden står om Chilis kunder kan benytte et mobilabonnement som et bredbånd ved å sette et sim-kort i en ruter eller ikke.

Mobilselskapet kom Nkom i møte på en rekke punkter i høst uten å angi begrensing på den samlede surfingen med et tilbud for storsurferne og har endret vilkårene en rekke ganger.

Tøffere konkurranse

I løpet av de siste ukene har både Telia og Ice lansert tilbud rettet mot dem som surfer mye på mobilen og har dermed gitt Chilimobil økt konkurranse.

– Først og fremst er dette gledelig for norske forbrukere at det blir skikkelig konkurranse på mobildata. Samferdselsminister Jon Georg Dale har uttalt at han ønsker sterkere konkurranse på mobildata i Norge. Samtidig har han slått fast at det fortsatt er for dyrt å kjøpe datapakker i Norge. Det er vi helt enige med ham i. Selv mener vi at vi har det beste tilbudet med høyest hastighet og de beste datapakkene, sier Ryen Mill.

– Men er kundeveksten fortsatt like sterk?

– Den er ikke fullt så høy som tidligere. Nå etterspør kunder datapakker over 6GB. Den gruppen utgjør 75 prosent av nysalget, sier han.

Nordmenn er gale etter Tesla, men DNs børskommentator er skeptisk:

App-bruker? Hør podkasten om Elon Musk og Tesla her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Snart vinterferie: DNs Merete Bø tester flatpakket drink til skituren
01:34
Publisert: