Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har satt i gang forberedelser for ny auksjon i 900 MHz-båndet, skriver TDN Finans.

Nkom skal fordele cirka 2 x 20 MHz i 900 MHz-båndet. Frekvensene som nå skal tildeles er frekvenser som kan anvendes til mobile bredbåndstjenester.

Bredere dekning

Disse frekvensene har tidligere vært brukt til å sørge for god geografisk dekning av basistjenester som tale, sms og de tidligste formene for mobilt bredbånd. Etter den nye auksjonen kan frekvensene bli tatt i bruk til den siste generasjonen av mobilt bredbånd, 4G.

Frekvensene innehas i dag av henholdsvis TeliaSonera og Telenor og tillatelsene utløper 31. desember 2017.

Nkom vil foreta analyser av de overordnede rammene for tildelingen. Deretter vil det komme to offentlige høringer, på høsten 2015 og våren 2016.

Les også:
Nidar kutter 26 jobber i Trondheim
Røkkes oljeselskap i knipe
USA i dag: Bråbremser på prærien
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.