Styret i Netcom-eier TeliaSonera har ansatt Abraham Foss (50) som ny sjef for konsernets virksomhet i Norge, ifølge en melding fredag.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å bygge det nye TeliaSonera Norge etter sammenslåingen med Tele2s norske virksomhet, sier han i meldingen.

Foss kommer fra toppledelsen i Maxis Berhad, den ledende telekomoperatøren i Malaysia, hvor han leder bedriftssatsingen og wholesale.

I perioden 2008 til 2012 var han leder for Telenor Business i Norge før han ble Senior Vice President for Financial Services i Telenor-konsernet.

Foss tiltrer stillingen 1. juni i år. Dermed er det over og ut for Tele2-sjef Arild Hustad.

"I fusjonsprosessen mellom TeliaSonera og Tele2 i Norge er det avklart at tidligere administrerende direktør i Tele2 Norge, Arild Hustad, ikke vil være en del av den nye ledergruppen i TeliaSonera Norge, og han vil søke nye muligheter utenfor selskapet", heter det i dagens melding.

TeliaSoneras virksomhet i Norge omfatter Netcom, One Call, Tele2, Chess og MyCall.

Les også:
Makroøkonomer: Olsen kan ta det med ro i noen måneder til
Han er Norges lønnskonge  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.