Investor Christen Sveaas kjøpte seg i oktober i fjor kraftig opp i NextGenTel gjennom sitt private investeringsselskap Kistefos as, og ble med det bredbåndsselskapets største eier.

Til sammen kjøpte Sveaas i oktober i fjor 4,7 millioner aksjer for nær hundre millioner kroner, som gjorde at han økte eierposisjonen sin til 5,8 millioner aksjer.

Markedet jublet over kjøpet og sendte umiddelbart aksjen markant opp på Oslo Børs. Siden har det derimot sett betydelig verre ut. NextGenTel-aksjen har siden en topp få dager etter kjøpet falt 48 prosent til kurs 10,25 kroner torsdag. Det har resultert i at aksjene til investoren i samme periode har falt rundt 56 millioner kroner i verdi.

«Vi er tålmodige»

Sveaas kjøpte aksjene med såkalt terminfinansiering gjennom meglerhuset SEB.

– På generelt grunnlag mener vi NextGenTel har flere spennende muligheter og kan bevege seg i flere retninger, skriver investeringsdirektør Gunnar Jacobsen i Kistefos i en epost.

På generelt grunnlag mener vi NextGenTel har flere spennende muligheter og kan bevege seg i flere retninger
Gunnar Jacobsen, investeringsdirektør i Kistefos

Han påpeker at det er vanskelig å være fornøyd med investeringen i lys av kursfallet.

– Men vi er tålmodige, og telekomsektoren liker vi fortsatt, skriver Jacobsen.

Profilerte investorer

NextGenTel er ikke den første investeringen Sveaas har gjort i telekomsektoren. Allerede på 1990-tallet gjorde han 300 millioner i selskapet Netsource, som senere skiftet navn til Ventelo og i fjor ble innlemmet i Phonero. Sveaas' Kistefos var siden 2008 storaksjonær i Phonero, før han solgte seg ned i 2015 og helt ut i 2016 da Kistefos solgte sin eierandel i Phonero til Telia.

Da salget ble kjent, meldte Kistefos at aksjesalget ville gi selskapet et samlet vederlag på 400 millioner kroner og 250 millioner kroner i regnskapsmessig gevinst.

NextGenTel ble børsnotert i 2006, og har lokket til seg flere profilerte investorer, deriblant aksjemegler og investor Ketil Skorstad, milliardær Jan Haudemann-Andersen og investor Kristian Lundkvist.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er grunnen til at Norges Bank vil være forsiktig med å øke renten
00:00
Publisert: