På vei inn til NHOs årskonferanse forteller Telenors konsernsjef Sigve Brekke at konfliktene og den interne maktkampen som har herjet i selskapets øverste ledelse har vært slitsom.

– Det har vært et røft år, sier Brekke. 

En drøy måned er gått siden DN avslørte at Telenors styreleder Gunn Wærsted høsten 2016 ba Brekke vurdere sin stilling som konsernsjef. Bakgrunnen for at Wærsted ville kvitte seg med Brekke, var blant annet saker fra konsernsjefens fortid i Telenor.

Etter heftige diskusjoner internt, opplyste Wærsted på en pressekonferanse 14. desember at Brekke hadde styrets tillit.

«Slitsomt år»

– Hvordan er dialogen mellom deg og Wærsted nå?

– Dialogen har vært god, og den fortsetter å være god. Vi er blitt enige om en strategi og har lagt det vi hadde før jul bak oss, sier Brekke.

– Var det godt med juleferie?

– Ja, det har vært noen fine romjulsdager. Jeg har funnet tilbake til hvilepulsen, sier Brekke.

– Har du hatt noen nyttårsforsetter?

– I 2017 vil jeg forsøke å finne en bedre balanse mellom jobb og privatliv. I tillegg er det viktig å takle omstillingen vi står overfor, sier Brekke.

«Store utfordringer»

På NHOs årskonferanse skal Brekke delta i en paneldebatt om de store selskapenes rolle som motorer i omstillingen av Norge. Selv innrømmer Brekke at Telenor står overfor en stor omveltning i måten selskapet skal tjene penger og skaffe kunder på. Det gamle televerket må ta innover seg at kundene ikke lenger er mest opptatt av å bruke telenettet til å ringe med.

– Vi stor foran store utfordringer og har dårlig tid. En god del av våre ansatte kommer til å gjøre andre ting for å møte de digitale utfordringene. Vi trenger å rekruttere en del nye. Vi trenger folk med fagkompetanse innen kunstig intelligens, software, kundereiser og analytics, sier Brekke.

Økonomisk floke i India

Ved siden av å finne nye inntektskilder for selskapet, må Brekke løse Telenors trøbbel i India. Brekke sa i fjor at han ville finne en løsning på India innen 2016, men kom ikke i mål.

– Vi jobber definitivt med India, sier Brekke.

Telenors inntog på det indiske mobilmarkedet har utviklet seg til et mareritt for Telenor, og selskapet har tapt flere titall milliarder kroner. Telenors konsernsjef Sigve Brekke var selv sentral for etableringen i India og har dessuten fungert som Asia-sjef for selskapet. 

Snuser på oppkjøp

Som DN omtalte tirsdag denne uken kan Brekke og Telenor være nær å komme seg ut av India-floken. 3. januar skrev den indiske avisen Economic Times om at den indiske mobiloperatøren Bharti Airtel vurderer å kjøpe Telenors India-virksomhet for 350 millioner dollar, cirka tre milliarder kroner. Det var TDN Finans som først omtalte saken. 

 Bharti Airtel vil ifølge den indiske avisen også ta over halvparten av Telenors forpliktelser i India, 2,5 milliarder kroner i lisensavgifter og øvrige forpliktelser på rundt 2,2 milliarder kroner til finansinstitusjoner.

– Jeg kommenterer ikke rykter. Det eneste jeg vil si er at vi jobber intenst med å finne en langvarig løsning, sier Brekke

– Når var du sist i India?

– Jeg var der første halvår i fjor, men husker ikke helt datoen. 

Tapssluk 

Telenor måttet foreta store nedskrivninger på datterselskapet i India, sist ved utgangen av tredje kvartal, og datterselskapet i India verdsettes ikke til mer enn 300 millioner kroner i Telenors bøker. Telenor har hatt et samlet tap på driften i India på 10,5 milliarder kroner siden oppstarten i 2009 og har investert mer enn 14 milliarder kroner. Det betyr at Telenor totalt sett har svidd av nesten 25 milliarder kroner på India-satsingen.

I hardt vær

Sigve Brekke ble utnevnt til konsernsjef i Telenor 17. august 2015. Han har vært i selskapet siden 1999 og i konsernledelsen siden 2008, som han var øverste sjef for Telenors virksomhet i Asia 2008–2015. Telenor har under Brekkes ledelse fått negativ oppmerksomhet i en rekke saker. (se profil)


Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Vi forstår fremtiden, og dere har erfaringen. Sammen kan vi skape selskaper med trippel bunnlinje.
Elin Nørve, Gründer av lederutviklingsprogrammet Future Leaders, til NHO-konferansen.
01:44
Publisert: