Det er Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) som nå har tildelt de verdifulle frekvensblokkene i 900 MHz-båndet etter en auksjon som begynte 23. mai og ble avsluttet mandag 29. mai.

Fra før av hadde de to selskapene mesterparten av ressursene i denne frekvensblokken, men tillatelsene utløper 31. desember i år.

Frekvensblokkene i 900 MHz-båndet ansees som svært viktige ettersom det er på disse frekvensene at basisdekningen både for 2G og 3G ligger for både Telenor og Telia. Det er også meningen at båndet skal benytte både 4G og 5G etter hvert.

Utropsprisen var 140 millioner for hver frekvensblokk og det var tre deltakere i konkurransen. Telia Norge AS betaler 393.988.120 kroner og Telenor Norge AS 396.248.120 kroner for frekvensene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.